Skibinding og felleski

Denne bindingen kan du justere i fart

Rottefella lanserer ny skibinding som du kan justere i fart.

ROTTEFELLA LANSERER NY BINDING: Den kan justeres i fart. Etterhvert kommer den også i elektrisk utgave - med fjernkontroll. Foto: Rottefella
ROTTEFELLA LANSERER NY BINDING: Den kan justeres i fart. Etterhvert kommer den også i elektrisk utgave - med fjernkontroll. Foto: Rottefella Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyttbare bindinger er noe som er tvingende nødvendig for å kunne justere festesonen på de stadig mer populære felleskiene.

For ettersom mikrofiber-fellen under felleskiene er limt fast under skiene, har du ingen mulighet til å justere festesonen der.

Og det er der de justerbare bindingene kommer inn:

Der kan du skyve bindingen, altså festet for skiskoene, framover og bakover- for slik å justere hvor du har tyngdepunktet - og slik justerer du festesonen.

Rottefella lanserer ny binding

Det er mange produsenter som har flyttbare bindinger, i tillegg til Rottefella har mange av skiprodusentene også sine egne bindinger - som for eksempel Fischer, Salomon, Rossignol, og Atomic.

NY: Move heter den nye bindingen fra Rottefella. Den skal passe på alle ski, uansett produsent. Foto: Rottefella
NY: Move heter den nye bindingen fra Rottefella. Den skal passe på alle ski, uansett produsent. Foto: Rottefella Vis mer

Men den kommende vintersesongen lanserer Rottefella en ny binding med ny funksjonalitet:

Bindingen kalles Move og skiller seg fra andre produkter ved at du kan flytte på bindingen - og altså justere festesonen - mens du går.

På andre flyttbare bindinger er det vanlig at du må løsne skiskoen og gå av skien før du kan justere på bindingen.

- Med denne blir det enklere enn noensinne å justere festesonen; det blir som å få gir på skiene, hevder Torstein Myklebostad, administrerende direktør i Rottefella overfor Dinside.

Han forteller at den nye bindingen er tilpasset alle plattformer og alle skimerker, og at du kan oppgradere dine eksisterende ski med de nye bindingene - eller du kan selvsagt kjøpe de med dine nye ski.

- Mange har etter hvert felleski og kan oppleve at det lugger eller at du har dårlig feste. Men med de nye bindingene gjør det mye enklere å justere og gir en bedre skiopplevelse, uttaler han videre.

Kommer en elektrisk variant - med fjernkontroll

Det som også er interessant å vite, er at det etter hvert vil komme en elektrisk variant av denne skibindingen.

Ifølge Myklebostad er det ennå ikke klart når denne skal lanseres, men han antyder at vi vil kunne få se de første eksemplene av denne til neste år.

Den nye bindingen som lanseres i år vil ifølge Myklebostad kunne oppgraderes til en elektrisk binding når denne kommer.

Med den elektriske varianten vil du kunne justere bindingen i fart med en fjernkontroll.

Da Dinside testet felleski sammen med eksperter fra Skiforeningen i fjor vinter, fikk vi anledning til å teste ut flyttbare bindinger fra flere ulike produsenter. Etter vår erfaring var det da helt klart forskjeller på hvor enkle - eller vriene - bindingene fra de ulike produsentene var å justere.

Vi har ikke gjort noen test av bindingene mot hverandre, men du skal være oppmerksom på at det er forskjeller - og det kan være lurt å ta en titt på flere ulike varianter dersom forhandleren du kjøper fra selger bindinger fra flere produsenter.

- Det kan ha sine fordeler

Fischer er en av skiprodusentene som også lager bindinger. Alf-Roger Holme, markedssjef i Fischer Norge, sier til Dinside at Fischer lanserte en ny flyttbar binding i fjor - og at de ikke har noen nyheter på bindinger i år.

Han forteller at du må gå ut av skien for å justere Fischer-bindingen, men hevder at dette fungerer fint for de aller fleste føreforhold.

- Etter vår erfaring fungerer det veldig greit for de fleste forhold å justere dette før du går, sier Holme.

Likevel sier har at Rottefella-nyheten som lar deg flytte bindingen i fart, vil kunne ha noen fordeler.

- Det kan ha sine fordeler, for eksempel om du skal gå veldig mye oppover et stykke, sier Holme - for da kan du justere bindingen slik at det er fullt fokus på feste til du er over de verste motbakkene - og så kan du enkelt justere bindingen tilbake til både feste og glid etter tilbakelagt bakkeetappe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer