Denne gassbrenneren er superbillig – og best i test

Og det er et norsk firma som står bak.

TAR LITEN PLASS: Eagle Products lille, men effektive brenner er perfekt for sykkel- og kajakkturer.  Foto: Thomas Strzelecki
TAR LITEN PLASS: Eagle Products lille, men effektive brenner er perfekt for sykkel- og kajakkturer. Foto: Thomas Strzelecki Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den Norske Turistforenings utstyrsekspert Nils Bloch-Hoell har testet 9 gassbrennere for medlemsbladet Fjell og vidde. Prisene varierer fra 1.000 kroner for den dyreste til 250 kroner for den billigste, og det er kanskje overraskende for mange at det ble den billigste som ble kåret til best i test.

En knallsterk tenner

Brenneren heter Eagle Products FM S102 og får ros for koketid, flatevarme, stabilitet og ikke minst pris.

Det er de gode nyhetene.

Les: Gøy med gass

Umulig å finne på nett

Verre er det å finne gassbrenneren på nett. Etter mange timers søk ga vi opp, og ringte det norske firmaet som kunne fortelle oss at det var beinhard konkurranse i markedet og ikke alltid like lett å få plass i butikkene. Eagle Products sa også at brenneren var utsolgt som følge av testen, og henviste til ledende sportsbutikker for de som ville ha tak i en når den blir tilgjengelig igjen.

Denne brenneren tar liten plass:

Mest stabil

Da er det lettere å få tak i testens mest stabile gassbrenner, Kovea Scout, som vi fant på nett til ikke avskrekkende 399 kr. pluss frakt. I likhet med testvinneren får den merkelappen «meget god brenner». Den er riktignok litt dyrere og tyngre, men har den fordelen at den tåler store kjeler bedre.

Alternativene:

Godt alternativ

En annen brenner som får merkelappen «meget god brenner», er den lett tilgjengelige Primus Exoress Stove PZ til 379 kr. pluss frakt. Det eneste som trekker ned på den, er en upraktisk plassert piezotenner.

Les også: Er dette markedets beste multifuel-brenner?

Dyrere, men lett tilgjengelig

Den tredje alternativet som også får betegnelsen «meget god brenner», er Soto Single Burner Stove til 499 kr. pluss frakt. Den scorer høyt på områdevarme, koketid, regulering og stabilitet. Men koster altså det dobbelte av Eagles brenner. På den andre siden er denne brenneren lett tilgjengelig på nett.

Husk: Aldri bruk en gassbrenner inne i et telt på grunn av brannfare og kullosforgiftning!

Alt om villmark fra DinSide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer