Denne gassbrenneren er superbillig – og best i test

Og det er et norsk firma som står bak.

TAR LITEN PLASS: Eagle Products lille, men effektive brenner er perfekt for sykkel- og kajakkturer.  Foto: Thomas Strzelecki
TAR LITEN PLASS: Eagle Products lille, men effektive brenner er perfekt for sykkel- og kajakkturer. Foto: Thomas Strzelecki Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den Norske Turistforenings utstyrsekspert Nils Bloch-Hoell har testet 9 gassbrennere for medlemsbladet Fjell og vidde. Prisene varierer fra 1.000 kroner for den dyreste til 250 kroner for den billigste, og det er kanskje overraskende for mange at det ble den billigste som ble kåret til best i test.

En knallsterk tenner

Brenneren heter Eagle Products FM S102 og får ros for koketid, flatevarme, stabilitet og ikke minst pris.

Det er de gode nyhetene.

Les: Gøy med gass

Umulig å finne på nett

Verre er det å finne gassbrenneren på nett. Etter mange timers søk ga vi opp, og ringte det norske firmaet som kunne fortelle oss at det var beinhard konkurranse i markedet og ikke alltid like lett å få plass i butikkene. Eagle Products sa også at brenneren var utsolgt som følge av testen, og henviste til ledende sportsbutikker for de som ville ha tak i en når den blir tilgjengelig igjen.

Denne brenneren tar liten plass:

Mest stabil

Da er det lettere å få tak i testens mest stabile gassbrenner, Kovea Scout, som vi fant på nett til ikke avskrekkende 399 kr. pluss frakt. I likhet med testvinneren får den merkelappen «meget god brenner». Den er riktignok litt dyrere og tyngre, men har den fordelen at den tåler store kjeler bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer