Lade elsparkesykkel

- Denne ladingen liker vi dårlig

Brannvesenet hardt ut mot elsparkesykkel-aktør.

UTRYGT: Slik så det ut på det midlertidige ladepunktet satt opp for elsparkesykler på Slottsfjell-festivalen i Tønsberg denne uken. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
UTRYGT: Slik så det ut på det midlertidige ladepunktet satt opp for elsparkesykler på Slottsfjell-festivalen i Tønsberg denne uken. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med Slottsfjell-festivalen som gikk av stabelen i Tønsberg denne uka opprettet elsparkesykkel-aktør Bird et imidlertid ladepunkt ved skateparken på festivalområdet.

Det fikk Vestfold Internkommunale Brannvesen til å se rødt, og de gikk torsdag hardt ut mot selskapet i et innlegg på Facebook.

- Denne ladingen liker vi dårlig, skrev brannvesenet.

På bildet kan vi se elsparkesykler med ladere og kabler som ligger slengt løst rundt på bakken.

HARDT UT: Brannvesenet i Vestfold synes ikke noe om ladepunktet som var satt opp på Slottsfjell-festivalen. Faksimile: Facebook
HARDT UT: Brannvesenet i Vestfold synes ikke noe om ladepunktet som var satt opp på Slottsfjell-festivalen. Faksimile: Facebook Vis mer

- At de bruker utstyr som ikke er beregnet for bruk utendørs og at det ligger åpent liker vi dårlig. Utleieselskapet skriver på sine nettsider at de er besatt av sikkerhet. Vi liker handling bedre enn besettelse, sier vakthavende brannsjef Tor-Atle Jakobsen i Facebook-innlegget.

Brukte innendørs-utstyr ute

Tønsbergs Blad var først ute med å omtale saken. Til avisa utdyper kommunikasjonssjef Arnt Folvik at ladeutstyret som ble brukt var ment for innendørs bruk.

- Alle skjøteledninger som kan brukes utendørs er svarte. Laderne var heller ikke vannmotstandige, etter det vi kunne se, sier Folvik til Tønsbergs Blad.

På bildet brannvesenet har delt, er ikke laderne koblet til. Men de ble trolig brukt natta før, mener brannvesenet.

Har tatt grep

Ifølge brannvesenet er det Tønsberg kommune som eier skapet strømmen ble hentet fra, mens elsparkesykkel-aktøren, i dette tilfellet Bird, sto for ladingen.

Da brannvesenet tok kontakt med kommunen om funnet, tok teknisk drift dette videre med Infinity Wheels, selskapet som er autorisert samarbeidspartner med Bird i Tønsberg.

- Jeg har kjøpt inn ledninger som er godkjent til utendørs bruk, og som skal være trygge, sier Erik Jonassen i Infinity Wheels, til Tønsbergs Blad.

Fredag skal brannvesenet ha ny inspeksjon på stedet.

Vi har forsøkt å komme i kontakt med Birds norske avdeling, men har foreløpig ikke fått svar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer