Denne må du sjekke

- Gasslanger har begrenset levetid og må skiftes med jevne mellomrom.

SJEKK UTSTYRET: Det er viktig å sjekke grillen før bruk. Foto: Shutterstock / NTB
SJEKK UTSTYRET: Det er viktig å sjekke grillen før bruk. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grilling er synonymt med sommer for de fleste, og nå som sommerferien er her for mange, er det lite som slår grilling i varmen.

Likevel er det flere ting man må sjekke før grillen fyres opp.

Gasslangen har nemlig en begrenset levetid, og bør uansett sjekkes før bruk. I verste fall kan en gasslekkasje kan føre til eksplosjon og brann.

- Gasslanger har begrenset levetid og må skiftes med jevne mellomrom. Sterk sol, store temperaturendringer og oppbevaringsmetode påvirker levetida til slangen, sier Birgitte Ringbæk, kommunikasjonssjef i If, til danske B.T.

GRILL: Endelig sommer! For mange er det også grill-sesong, og da er det lurt å styre unna disse tabbene. Reporter: Ingebjørg Iversen. Musikk: Epidemic Sound. Video: Berit B. Njarga / Dinside Vis mer

- Noen ganger kan den holde i tre år, andre ganger lenger. Hvis grillen står ute hele året, vil slangen og grillen bli utsatt for større belastning, forteller hun videre.

Selv om gasslangen er datostemplet, er det flere ting man bør sjekke før bruk.

- Se etter at den ikke har blitt sprukken og morken. Er det sprekker når slangen bøyes, skal den byttes. I tillegg kan nesa være et redskap for å lukte seg fram til lekkasje. Propan er tilsatt et luktestoff. Kjenner man lukt, skal man stenge av gassen, frakoble slangen og fjerne gassflaska fra grillen, har Knut Normun i Norsk brannvernforening tidligere fortalt til DinSide.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer