Fredagstaco

Denne teipen skal redde tacofredagen

Har du irritert deg over tacolefser som faller fra hverandre? Dette kan være løsningen!

TACOTEIP: Den nye teipen er gjennomsiktig og spiselig. Teipen på dette bildet er farget blå, så du kan se den bedre. Foto: Will Kirk/Johns Hopkins University/SWNS
TACOTEIP: Den nye teipen er gjennomsiktig og spiselig. Teipen på dette bildet er farget blå, så du kan se den bedre. Foto: Will Kirk/Johns Hopkins University/SWNS Vis mer
Publisert

Vi har vel alle vært der. Duften av fredagstacoen har spredt seg over hele huset, og familien har benket seg til foran TV-en.

Du har lesset på med grønnsaker og kjøtt, og nå skal du bare lukke tacolefsa.

Så - idet du tar deg en bit - begynner hele greia å falle fra hverandre.

Det har studenter ved Johns Hopkins-universitetet i Baltimore i USA også opplevd - og bestemt seg for å gjøre noe med

Derfor har de skapt «Tastee Tape», som er en spiselig, gjennomsiktig teip, ifølge det vitenskapelige nettstedet Study Finds.

Teipen består ifølge studentene av en fiberstruktur av matvarekvalitet og et organisk lim som skal sørge for at tacoen din holder seg lukket.

Spiselig lim

Teipen skal fungere både under tilberedning og gjennom spiseprosessen.

Det skal også være mulig å bruke den til andre retter enn taco.

GJENNOMSIKTIG: Til venstre ser du hvordan produktet ser ut. Teipen på tacoen til høyre er farget blå. Foto: Will Kirk/Johns Hopkins University/SWNS
GJENNOMSIKTIG: Til venstre ser du hvordan produktet ser ut. Teipen på tacoen til høyre er farget blå. Foto: Will Kirk/Johns Hopkins University/SWNS Vis mer

- Først lærte vi om vitenskapen bak teip og forskjellige typer lim, og så jobbet vi for å finne spiselige erstatninger, sier student Tyler Guarino.

Guarino har jobbet med prosjektet sammen med avgangsstudentene Marie Eric, Rachel Nie og Erin Walsh. De studerer alle kjemisk og molekylærbiologisk ingeniørfag ved Hopkins' Whiting School of Engineering.

BURRITO: Har du noen gang laget en burrito av tacolefsa? Det er enklere enn man skulle trodd og ganske så smart! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer

Studentene skal ha prøvd en rekke forskjellige ingredienser og kombinasjoner før de landet på en oppskrift som fungerte godt.

Søker patent

Det har tatt dem måneder å utvikle en fungerende prototyp for produktet.

Nøyaktig hva teipen består av, vil de imidlertid ikke avsløre. Teamet har nemlig tenkt å søke patent for oppfinnelsen sin.

Det kan tyde på at de etter hvert vil prøve å lansere produktet på markedet.

- Det jeg kan si, er at alle ingrediensene er trygge å spise. Det er av matvarekvalitet og de er vanlige matvaretilsetninger, sier Guarino.

OPPFINNERE: Fra venstre: Erin Walsh, Tyler Guarino og Marie Eric har utviklet den nye tacoteipen. Foto: Will Kirk/Johns Hopkins University/SWNS
OPPFINNERE: Fra venstre: Erin Walsh, Tyler Guarino og Marie Eric har utviklet den nye tacoteipen. Foto: Will Kirk/Johns Hopkins University/SWNS Vis mer

Resultatet er en liten teipstrips som måler 1,3 ganger 5 centimeter, og som kommer festet til et voksbelagt papirark.

- Uten gris og søl

Når man skal bruke teipen, skal man bare løfte en strips fra papirarket, væte den med vann og deretter feste den på tacorullen.

Oppfinnerne hevder de har kjørt tacoteipen gjennom omfattende testing, eller «så mange burritoer at vi har mistet telling», ifølge dem selv.

De er overbevist over at produktet holder god kvalitet.

- «Tastee Tape» gjør så du kan stole fullstendig på lefsa di, og nyte måltidet uten gris og søl, sier Guarino.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer