Fredagstaco

Denne teipen skal redde tacofredagen

Har du irritert deg over tacolefser som faller fra hverandre? Dette kan være løsningen!

TACOTEIP: Den nye teipen er gjennomsiktig og spiselig. Teipen på dette bildet er farget blå, så du kan se den bedre. Foto: Will Kirk/Johns Hopkins University/SWNS
TACOTEIP: Den nye teipen er gjennomsiktig og spiselig. Teipen på dette bildet er farget blå, så du kan se den bedre. Foto: Will Kirk/Johns Hopkins University/SWNS Vis mer
Publisert

Vi har vel alle vært der. Duften av fredagstacoen har spredt seg over hele huset, og familien har benket seg til foran TV-en.

Du har lesset på med grønnsaker og kjøtt, og nå skal du bare lukke tacolefsa.

Så - idet du tar deg en bit - begynner hele greia å falle fra hverandre.

Det har studenter ved Johns Hopkins-universitetet i Baltimore i USA også opplevd - og bestemt seg for å gjøre noe med

Derfor har de skapt «Tastee Tape», som er en spiselig, gjennomsiktig teip, ifølge det vitenskapelige nettstedet Study Finds.

Teipen består ifølge studentene av en fiberstruktur av matvarekvalitet og et organisk lim som skal sørge for at tacoen din holder seg lukket.

Spiselig lim

Teipen skal fungere både under tilberedning og gjennom spiseprosessen.

Det skal også være mulig å bruke den til andre retter enn taco.

- Først lærte vi om vitenskapen bak teip og forskjellige typer lim, og så jobbet vi for å finne spiselige erstatninger, sier student Tyler Guarino.

Guarino har jobbet med prosjektet sammen med avgangsstudentene Marie Eric, Rachel Nie og Erin Walsh. De studerer alle kjemisk og molekylærbiologisk ingeniørfag ved Hopkins' Whiting School of Engineering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer