Leppepomade

Derfor blir du hekta

Vi har spurt ekspertene.

HEKTA: Derfor blir du hekta på denne. Foto: Shutterstock/NTB
HEKTA: Derfor blir du hekta på denne. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere brukere føler seg avhengig av leppepomade. Ifølge ekspertene skyldes det en blanding av feil ingredienser, og brukernes smørevaner.

– Du blir vane-avhengig sier Provisorfarmasøyt i Apotek 1, Lisa Rødsjø til DinSide.

Leppepomade eller leppesalve, er et voksliknende stoff som påføres lokalt på leppene for å fukte og lindre sprukne eller tørre lepper. Det finnes uendelig forskjellige typer, fasonger og blandinger av ingredienser. Ikke alle like gode.

Flere brukere rapporterer til DinSide at de nærmest ikke klarer forlate huset uten leppesmøring.

En vanesak

Rødsjø sier til DinSide at vi bruker produktet av ulike årsaker. Det kan være alt fra medisinske årsaker, til hvilken årstid vi er i. Nå på vinteren får vi tørrere inne og uteklima, som betyr hyppigere smøring, for mange.

– Med tørr hud kommer tørre lepper og da føler vi oss bedre når vi får litt fuktighet. Dessverre er det mange leppepomader som inneholder feil ingredienser.

Både gode og dårlige

Hudlege Miray Al-Mustafa ved A-Medi Spesialistklinikk, sier at vi her burde se etter alle de tre hovedgruppene av ingredienser vi bruker i fuktighetskremer generelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer