Coronaviruset

Derfor bør du vaske ALL frukt og grønt

Du bør vaske all frukt og grønt, også de med skall du ikke skal spise.

VASK ALT: Ja, du bør vaske alt av frukt og grønt - og det bør du gjøre alltid, ikke kun nå med corona-situasjonen. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
VASK ALT: Ja, du bør vaske alt av frukt og grønt - og det bør du gjøre alltid, ikke kun nå med corona-situasjonen. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Matbutikkene har iverksatt ulike tiltak for å forhindre spredning av smitte i butikkene. Seinest i går kunne vi fortelle om de nye avstandsmerkene som i disse dager rulles ut i norske matbutikker. Og dagligvarekjedene stopper midlertidig salget av godteri og nøtter i løsvekt.

Vi oppfordres til å tenke renhold på både mobiler og overflater hjemme og ute - og ifølge ekspertene kan viruset overleve på overflater i dagesvis.

Så hva med det som ligger for plukking i frukt- og grøntavdelingen?

Bør vi også vaske frukt, grønnsaker, bær og annet fra grønnsaksbutikken?

- Vask alt, alltid

- Det er en god regel å vaske frukt og grønnsaker før vi spiser dem, fordi de kan ha med seg ulike bakteriefloraer. Det er ikke noe som tyder på at de bærer med seg viruset, sier Gerd S. Byermoen, kommunikasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt, til Dinside.

- Vi anbefaler ikke å begrense inntaket av frukt, bær, grønnsaker og poteter, men som alltid bør råvarene vaskes godt før de spises, understreker hun.

Byermoen bemerker at det er mye usikkerhet rundt oss i disse dager, at alt rundt coronaviruset er veldig nytt - og at det fortløpende forskes på hvordan det smitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.