Kommentar

Derfor dropper jeg felleski

Smøreskien er ikke «død». Flere kan nemlig få enda større skiglede av å droppe felleskiene.

RETT UT I LØYPA: Med felleski er det lett å komme seg fort ut i skiløypa, som er et godt argument for å investere i slike ski. Men, det finnes gode argumenter for å heller ha smøreski også. Les journalistens og ekspertenes råd i saken under. Foto: Per Ervland.
RETT UT I LØYPA: Med felleski er det lett å komme seg fort ut i skiløypa, som er et godt argument for å investere i slike ski. Men, det finnes gode argumenter for å heller ha smøreski også. Les journalistens og ekspertenes råd i saken under. Foto: Per Ervland. Vis mer
Publisert

«Har du felleski, eller?»

Jeg kan ikke gå én eneste skitur uten at dette spørsmålet dukker opp fra minst én annen medskiløper. Og, svaret mitt er «nei, jeg går på smøreski», hvorpå den andre ser på meg i vantro.

Som Dinside-journalist har jeg vært med og testet felleski tre år på rad, og jeg lar meg selvfølgelig imponere av enkelte egenskaper disse nykommerne på skimarkedet har.

Men privat beholder jeg smøreskiene. Dét er det flere gode grunner til, både etter min og ekspertenes mening, samtidig som felleski kan være en god investering for andre.

Sverger til smøring

Da jeg var barn, var det smørefrie ski som gjaldt. I ungdommen gjorde smøreski for alvor sitt inntog i livet mitt, og der har de forblitt.

Selvfølgelig har jeg hatt skiturer med total smørebom, men de turene der smøringen stemmer perfekt, veier opp for de dårligere.

Ingenting er bedre enn å suse innover marka på blå extra-føre med sol i ansiktet og rim i håret, i alle fall etter min mening.

Med rett innstilling, som «at en dårlig smøredag bare gir mer trening til armene», blir heller ikke dagene med smørebom like ille som de kunne vært.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer