Både Redningsselskapet og lokale brannvesen melder jevnlig om brann om bord i norske båter, sist i Drammen 20. juli.
Ifølge Vestfold Interkommunale Brannvesen har det vært 41 branner i fritidsbåter så langt i år. Vil du unngå å bli lagt til denne statistikken, kan du som båteier ta noen grep.
- Selv om ulykker skjer, er manglende tilsyn og vedlikehold ofte medvirkende til at det går galt, forteller Arnt E. Folvik i Vestfold Interkommunale Brannvesen til Dinside.
- Livsfarlig
Folvik forteller videre at landets brannvesen rykket ut til 85 båtbranner i 2019, men at det reelle tallet er høyere.
- Langt flere båter brant, og flere hendelser ble også håndtert av Redningsselskapet. I tillegg var det noen båter som sank, og ved et stort antall ble tilløpet slukket ombord uten behov for annen hjelp, forteller Folvik.
Han sier videre at hovedårsakene til at det begynner å brenne i båt er feil på elektrisk anlegg, lekkasje av gass og drivstoff. Men også uforsiktighet hos båtfolket spiller inn - og kan i verste fallet føre til at liv går tapt.
- Båtbrann er livsfarlig. Det går så fort. Enda verre blir det om det skulle oppstå en eksplosjon som følge av manglende ventilasjon eller drivstoffsøl, da smeller det og så kan livet være over, advarer Folvik.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger