Ned i vekt:

Derfor klarer du ikke å stoppe

Tømmer du potetgullposen uten å merke det? Det er ikke din feil.

HERLIG, HERLIG, MEN ...: Potetgull kan være farlig godt. Foto: Illustrasjonsfoto
HERLIG, HERLIG, MEN ...: Potetgull kan være farlig godt. Foto: Illustrasjonsfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Matvarer som inneholder mye fett, olje og sukker har en tendens til å utløse overspising og dermed overvekt.

Japanske forskere skal nå ha funnet ut hva som er årsaken til dette.

Skal vi tro dem, er det ikke vår feil at vi trøkker i oss hele potetgullposen på kort tid.

Det er genene våre som har skylda, melder forskerne i det fagfellevurderte biologitidsskriftet FASEB Journal.

Forhindrer overvekt

Gener er ansvarlig for hver persons individuelle sårbarhet for å utvikle overvekt, ifølge Lommelegen.

Gener kan påvirke appetittreguleringen og dermed bidra til å utvikle fedme.

Tidligere forskning har vist at genet CREB-Regulated Transcription Coactivator 1 (CRTC1) påvirker kroppsvekta.

Når CRTC1 har blitt fjernet hos mus, har de blitt overvektige.

Ettersom CRTC1 finnes flere steder i hjernen, har det vært vanskelig å finne ut nøyaktig hvordan mekanismen virker.

Nå mener forskere ved Osaka Metropolitan University at de har funnet svaret.

Regulerer appetitten

Det er professor Shigenobu Matsumura som har ledet studien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer