Vinmonopolet:

Derfor kommer du ikke inn

Tusenvis i kø for spesialslippet fra Burgund på Vinmonopolets nettsider.

VINSLIPP: Direkte fra Burgund-slipp på Vinmonopolet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du må smøre deg med tålmodighet om du har tenkt å besøke Vinmonopolets nettsider fredag morgen. I dag er det spesialslipp for viner fra Burgund på polets nettbutikk, og interessen er stor.

- Det er stor interesse for dagens nyhetsslipp og vi har måtte opprette en køløsning som gjør at nettsiden for øyeblikket dessverre ikke er tilgjengelig. Du har nå blitt tildelt en plass i køen ved loddtrekning, opplyses det.

Det er ingen hvilken som helst lansering. Viner fra dette Burgund i Frankrike er blant de mest eksklusive og kostbare i verden.

Spesiallanseringen startet i fysiske butikker i går, og enkelte hadde stått i kø i en hel måned, og de dyreste vinene hadde en prislapp på mange titusen kroner.

- Den rimeligste vinen koster cirka 280 kroner, og den dyreste koster 80 000 kroner, sa Arnt Egil Nordlien, Senior produktsjef i Vinmonopolet, til Børsen i går.

EN KOSTBAR DAG: Halvor Witsø Teslo kjøpte vin for 212 000 kroner under årets Burgund-slipp på Aker Brygge. Video: Trond Markus Gravdal. Reporter: Vegard Krüger Vis mer

Om du ikke føler du har råd til å drikke vinen, er vinene godt priset på vinmonopolet, og omsetningsverdien for enkelte av vinene er langt høyere på det internasjonale markedet.

Køen på nettstedet startet i dag tidlig klokka åtte. En kort tid før dette var nettsiden stengt, og Vinmonopolet skrev følgende i en melding:

«Det er stor interesse for dagens nyhetsslipp og vi har måtte opprette en køløsning som gjør at nettsiden for øyeblikket dessverre ikke er tilgjengelig.

Når køen for Spesiallansering: Burgund starter blir du tildelt en plass i køen ved loddtrekning. For å komme inn på nettsiden må du stå i kø eller komme tilbake igjen ca. kl. 10.00.»

Rett etter åtte, var det allerede 16025 foran oss i køen.