Mathygiene

Derfor skjer dette

Buler kjøttdeigpakken? Det kan være fristende å kaste den, men det er ikke sikkert er nødvendig.

Ett av rådene som popper opp på Tiktok er å unngå pakker med kjøtt som har blåst seg opp. Men det trenger du nødvendigvis ikke å gjøre. Video: Embla Hjort-Larsen. Brittself20, Tiktok. Foto: Elisabeth Dalseg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TikTok og andre sosiale medier flommer over av smarte hacks, tips og råd. Men ikke alle er like gode. Ett av rådene som popper opp er å unngå pakker med kjøtt som har blåst seg opp.

Smart, om du er i butikken, men hva skal du gjøre om kjøttdeig- eller pølsepakken blåser seg opp i kjøleskapet? Er det bare rett i søpla?

Nei, skal vi tro Per-Olav Bjørnstad, seniorinspektør i Mattilsynet. Det er flere årsaker til at en pakke med kjøtt begynner å bule, og ikke alle er farlige.

- Dette kan være luft som har kommet inn når det ble pakket. Det kan også være bakterier som er til stede og lager gass i pakken. Årsaken kan være at pakken har vært utsatt for høyere temperatur enn 4 grader over tid, sier han til DinSide.

Heldigvis er det ganske greit å sjekke.

- Hvis du åpner pakken og lar den lufte seg litt, kan du lukte på den og kjenne om det lukter normalt. Lukter det ikke som normalt når kjøttet har luftet seg litt, kan det være greit å kaste det, eventuelt ta pakken med tilbake til butikken.

- Det siste er kanskje ekstra aktuelt i disse dyrtider. Vi anbefaler å ta bilde av pakken mens den buler, og ta med både pakke og innhold til butikken, så kan du be om penger tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer