Egg:

Derfor skjer dette

Og her er triksene for å unngå det eggstremt irriterende problemet.

VANSKELIG: Noen egg er vanskeligere å skrelle enn andre. Foto: Birgitte T. Kristiansen / Dagbladet

VANSKELIG: Noen egg er vanskeligere å skrelle enn andre. Foto: Birgitte T. Kristiansen / Dagbladet

Vis mer
Publisert

- Åååh! Nå er det sånn igjen, utbryter en fortvilt kollega i lunsjen.

Idet en annen skjønner hva det er snakk om, kaster han seg på:

- Det der kan faktisk ødelegge hele dagen min.

Selv om siste utsagn kanskje er litt vel dramatisk, er det jo eggstremt irriterende når skallet klamrer seg til eggehviten under skrelling.

Fersk er «verst»

Og det finnes en forklaring på hvorfor dette skjer, ifølge «eggspert» Kjersti Sørby. Hun er produktgruppesjef i Prior, og sier det kan være flere ting som spiller inn.

- Oftest er det fordi egget er veldig ferskt, men det kan også være fordi egget ikke har blitt avkjølt godt nok etter koking. Avkjøl eggene i rennende, kaldt vann rett etter koking i et minutt eller så, sier hun.

Sørby legger også til at jo lenger egget blir liggende kokt og avkjølt før det spises, desto vanskeligere blir det å skrelle.

Det er den tynne hinna mellom skallet og eggehviten som skaper trøbbel. På ferske egg har denne festet seg til skallporene, og sitter dermed ekstra godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer