Trening:

Derfor smaker det blod

- Svaret vil gi deg bakoversveis!

BLODSMAK: Mange har nok opplevd å få blod- eller metallsmak i munnen. Men hvor kommer det egentlig fra? Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
BLODSMAK: Mange har nok opplevd å få blod- eller metallsmak i munnen. Men hvor kommer det egentlig fra? Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Har du noensinne trent så hardt at du har fått metall- eller blodsmak i munnen? Kanskje har du sprintet for å rekke en buss, eller tatt i litt for hardt på tredemølla?

- Bakoversveis

Nå har en lege forklart hvorfor du får denne merkelige smaken i munnen.

- Svaret vil gi deg bakoversveis!

Det spør Ajib Fayez, legen som står bak kontoen Hilifeofa Doctor på Facebook, @lifeofadoctor på TikTok og Life of a Doctor på Instagram.

Om du trodde at det skyldtes en eller annen merkelig reaksjon i munnen din, tar du feil:

- Det er faktisk fordi du blør i lungene dine, avslører Fayez.

- Sprenges i lungene

Så forklarer han hva som faktisk skjer inne i kroppen din når du pumper opp pulsen og blodtrykket under en hard treningsøkt:

- Når du begynner å trene og blodtrykket ditt går opp, har du noen bitte små blærer dypt nede i lungene dine, der blodet strømmer gjennom for å plukke opp oksygen.

Om du begynner å kjenne det smaker blod bakerst på tunga, er det altså noe som skjer dypt nede i lungene dine, ifølge legen.

- Når blodtrykket blir høyt, sprenges noen av disse blærene. Dette frigir blod i lungene dine, forklarer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.