Test av familietelt 2017

Det beste familieteltet

Vi har testet fire familietelt til under 6.000 kroner. Og nei, dyrt er ikke best!

TEST AV FAMILIETELT: Vi har testet fire familietelt fra 1.500 til 6.000 kroner, fra McKinley, Coleman, Fauna og CampX.. Og nei: Dyrt er ikke best! Foto: Kristin Sørdal
TEST AV FAMILIETELT: Vi har testet fire familietelt fra 1.500 til 6.000 kroner, fra McKinley, Coleman, Fauna og CampX.. Og nei: Dyrt er ikke best! Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du telte på tur i marka eller til fjells, bør du gå for et telt som er lite og lett å bære med seg.

Men planlegger du camping med familien eller vennegjengen, og det lengste dere skal bære med dere teltet er fra bilen og rett ut på campingplassen, kan et familietelt være løsningen.

Vi har testet familietelt med soveplass for minst fire personer, atskilte sovealkover og ståplass – til en makspris på 6.000 kroner.

Vi er overrasket over hvor mye vi får for pengene!

McKinley Family 6

Dette er det billigste teltet i testen, og det er også det enkleste. Her er det for eksempel ikke noe gulv i midten, som faktisk er innmari dumt. Det er nemlig deilig å kunne ha en duk å sette fra seg bagasjen på og noe som holder småkryp og insekter unna.

Her er det to dører, men det er ikke myggnetting på dørene – og ettersom det heller ikke er gulv slik at du får det tett ned mot bakken, er det kanskje heller ingen stor vits i myggnetting der.

Teltet har to separate sovealkover som kneppes på inni teltet: Der er det gulv, det er tett mot bakken og det er myggnetting to steder. Selv om det er noen lommer til oppbevaring inne i soveavlukkene, kunne det vært mer av dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer