Test av vaskemidler:

Det beste vaskemiddelet til klesvasken

Er du usikker på hvilket vaksemiddel du bør bruke til klesvasken? Det danske forbrukerrådet Tænk har testet vaskemiddel.

VASKEMIDDEL: Det forbrukerrådet Tænk har testet vaskemiddel. Hvilken tror du går seirende ut? Foto: Evgeny Atamanenko / Shutterstock / NTB
VASKEMIDDEL: Det forbrukerrådet Tænk har testet vaskemiddel. Hvilken tror du går seirende ut? Foto: Evgeny Atamanenko / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det danske forbrukernettstedet Tænk.dk har testet vaskemiddler, og det er Coop-merke Änglamark som går av med seieren som det beste flytende vaskemiddelet.

Tænk har testet 19 vaskemidler. Det er ikke alle som er tilgjengelige i Norge, så vi har derfor valgt å se på de som selges i Norge, og ligger i topp- og bunnsjiktet i testen.

Tilgjengelig i Norge

Sammen med Änglamark ligger også vaskemiddelet til Neutral på topp i testen, begge er tilgjengelige i Norge.

Tænk skriver dette om Änglamark: Änglamark Color er klart det beste kulørt vaskemiddelet i testen. Når det gjelder vaskeeffektivitet og flekkfjerning klarer det seg bedre enn andre vaskemidler.

Kommunikasjonsrådgiver i Coop Norge, Harald Kristiansen forteller til Dinside at det er veldig gøy å ende opp som testvinner.

- Änglamark vaskemiddel scorer godt på effektivitet, men dette er også et vaskemiddel som tar hensyn til miljø og bærekraft ved at det ikke inneholder noen skadelige kjemikalier forteller Kristiansen og fortsetter.

- Det som kanskje overrasker meg mer enn at vi vinner testen, er at ikke flere kunder velger Änglamark når det er ofte er best i test, bedre for miljøet og kroppene våre, og i tillegg så er det langt rimeligere enn de andre vaskemidlene.

Änglamark vaskemiddel selges blant hos lavpriskjeden Extra, og Coop Mega.

På bunn finner man A+ Color, tidligere Ariel Color. I testen til Tænk har vaskemiddelet fått karakteren middels, og ligger midt på treet. Med resten av vaskemidlene som er tilgjengelig i Norge havner den altså på bunnen.

Dette har de sett etter

Forbrukerrådet Tænk har testet flytende vaskemidler til kulørt vask. Disse punktene har de sett på i testen:

  • Vaskeeffektivitet: Hvor godt fjerner vaskemidlene forskellige typer av flekker
  • Fargebevarelse: hvor godt bevares fargene i tøyet etter 20 vask
  • Emballasje: Er emballasjen laget av gjenbruksplast
  • Innhold av problematiske stoffer som for eksempel er mistenkt for å være hormonforstyrrende
  • Miljøbelastende innhold
  • Om produsenten klart og tydeligt forteller om innholdet

Du kan se hele testen her.

Lilleborg kan informere om at produktet ved navn Omo Briliant Color, som kommer dårlig ut av testen ikke er Orklas produkt, og det selges heller ikke i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer