Skisenter

- Det gjelder å snu seg

Skisentrene oppfordrer til å kjøpe heiskort så fort som mulig, for garantert plass i skibakken i vinterferien eller påskeferien.

PÅ SKISENTER I VINTER? Coronatiltak gjør at det kan være begrenset kapasitet i skisentrene i vinter. Flere oppfordrer derfor til å bestille heiskort god tid i forveien, spesielt for vinterferien og påska. Og tenker du deg på impulstur, er søndag en bedre dag enn lørdag. Bilde er fra Voss. Foto: Jon Hunnålvatn
PÅ SKISENTER I VINTER? Coronatiltak gjør at det kan være begrenset kapasitet i skisentrene i vinter. Flere oppfordrer derfor til å bestille heiskort god tid i forveien, spesielt for vinterferien og påska. Og tenker du deg på impulstur, er søndag en bedre dag enn lørdag. Bilde er fra Voss. Foto: Jon Hunnålvatn Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er fremdeles mulig å booke overnatting både i vinterferie, påskeferie og helger. Men, det gjelder å snu seg rundt dersom man vil sikre seg, sier Kaia Finne, administrerende direktør i Myrkdalen Fjellandsby AS til Dinside.

På grunn av coronapandemien, er det redusert kapasitet i skibakkene. Det betyr at skisentrene har begrenset antallet heiskort de selger per dag - og at du må bestille heiskortet på forhånd.

Veslemøy Eineteig Wedum, markedssjef i Alpinco som eier Hafjell Alpinsenter og Kvitfjell Alpinanlegg, forteller til Dinside at de har cirka halvert kapasitet i skianleggene nå, mot hva de har i en normal sesong.

Hun anbefaler også at man bestiller heiskort god tid i forveien, spesielt inn mot vinterferie og påske.

- Vi anbefaler alle å kjøpe heiskort så tidlig som mulig. For vinterferie og påske vil dette være superviktig. For helgetrafikken ser vi at de fleste kjøp skjer fra onsdag-fredag, og da særlig fredag kveld for den kommende helgen. For jul så vi at det tidlig var utpekt hvilke stordager som var fulle, og det er det samme for vinter og påske, sier Wedum.

Hun anbefaler å kjøpe heiskort i alle fall et par uker i forkant av avreise.

TUR: Vinter og kuldegrader lokker ekstra mange ut, men kan de som går til fots egentlig legge turen til skiløypene? Allemannsretten tillater at alle kan bevege seg fritt i naturen, ifølge Norsk Friluftsliv. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Tobias Fjeldvang Vis mer

Fylles opp for vinterferien

Vinterferien begynner å nærme seg for mange.

Oslo, Agder, Troms og Finnmark, deler av Vestland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Vestfold og Telemark og Akershus og Østfold i Viken, har vinterferie i uke 8. Innlandet, Rogaland, Nordland, Buskerud i Viken og deler av Hordaland i Vestland har vinterferie i uke 9.

HAFJELL: Her begynner det å fylles bra opp mot slutten av uke 8 i vinterferien. Foto: Alpinco
HAFJELL: Her begynner det å fylles bra opp mot slutten av uke 8 i vinterferien. Foto: Alpinco Vis mer

Ved Kvitfjell og Hafjell begynner det å fylle seg opp i skibakkene i deler av uke 8:

- Foreløpig er det godt med heiskort tilgjengelig for salg hos oss. Vi vet at nordmenn handler stort sett en uke før ankomst og da forsvinner de svært fort. Siste helgen i uke 8 begynner å fylles bra opp, sier Wedum.

Tenker du allerede mot påsken, er det den siste delen av påska du bør være obs på når det kommer til heiskort og kapasitet i skibakkene:

- For påske er det ikke solgt veldig mye, men her vet vi mange er gira på påsken vi mistet, så antar at så fort vinterferien er over så vil det fylles på bra her. Skjærtorsdag, langfredag og påskehelga er typiske dager det fort blir utsolgt, sier Wedum i Alpinco om situasjonen i Hafjell og Kvitfjell.

- Garantert heiskort

- I Myrkdalen må du sikre deg heiskort før du kommer i helger og i ferier på nett. I vanlige midtuker er det god plass og en kan få kjøpt heiskort ved ankomst, sier Finne i Myrkdalen Fjellandsby AS.

Hun forteller videre at du er sikra heiskort dersom du bestiller overnatting via Myrkdalen Hotel, både hotell og hytter/leiligheter.

Anna Bryn, daglig leder ved Voss Resort Fjellheisar AS, sier til Dinside at det er ledig kapasitet i vinterferie og påskeferie både når det gjelder heiskort og overnatting, men understreker at det er begrensa kapasitet i skianlegget i år.

- Har du sesongkort er du hjertelig velkommen når som helst. Har du ikke sesongkort, må du kjøpe heiskort på nett. Det er begrensa antall og utvalgte typer heiskort for salg denne sesongen, sier Bryn.

I likhet med Myrkdalen, er du også garantert heiskort ved kjøp av skipakke med hotell/hytte hos Voss Resort.

- Ikke noe tak på antall

Petra Hallebrant, PR- og kommunikasjonssjef for SkiStar AB, som eier skianleggene i Trysil og Hemsedal, sier til Dinside at de ikke har at noe tak på antall heiskort de vil selge per dag.

Hun sier at Hemsedal og Trysil normalt sett tar imot mange utenlandske gjester, som ikke er mulig akkurat nå.

- Så vi har færre antall gjester og godt med plass i bakkene og gode smitteverntiltak - og vi har dermed ikke satt noen begrensning i antallet SkiPass vi selger. Og vi har heller ikke satt et makstak på antallet gjester da det ikke har vært et problem hittil, sier Hallebrant.

Ved SkiStars anlegg kan du bestille heiskort via nett og avbestille inntil dagen før ankomst ved behov for det.

- Skulle situasjonen endres om vi får store mengder med gjester så får vi selvsagt tilpasse oss og ta stilling til det, men det ser ikke slik ut akkurat nå og vi har ikke fullt med gjester, sier Hallebrant.

Impulstur? - Lettest på søndager

- Er det slik at det er null sjans for heiskort om man er impulsiv og vil bestille samme dag eller dagen før?

- Det vil helt klart være mulig med impulsivitet, spesielt på helger. Lørdager er de dagene med mest trøkk, så søndag vil være en sjans. I jula så vi at det var stor bruk av sesongkortinnehavere, derfor lanserte vi formiddagskort da sesongkortinnehavere stort sett ikke er i bakken før 12. Formiddagskort er en egen pool i tillegg til dagskort, så her vil det også være mulig å impulskjøp av kort, sier Wedum til Dinside.

Kan man angre og få pengene tilbake?

Forhåndsbestilling av heiskort kan være vel og bra for å sikre seg plass. Men ting kan skje slik at du må avlyse den planlagte skidagen. Så hva skjer dersom man ikke får benyttet heiskortet? Er det en angrefrist eller kan man få tilbake pengene?

- Dersom noe inntreffer som skyldes pandemien, at fylkesgrenser skulle stenge ned eller du havner i karantene/får påvist smitte, så vil man få refundert ubrukte heiskort, sier Wedum i Alpinco.

- Hold avstand

Det er utarbeidet egne smittevernregler for bruk i skianleggene. Dette opplyses på skisentrenes nettsider og ved oppslag på stedet.

Bryn sier til Dinside at de er helt avhengige av at folk som har symptomer, er sjuke eller i karantene, holder seg hjemme.

- I skianlegget er det covid-verter som passer på at folk holder avstand i køer og ved serveringssteder, sier Bryn.

- De som er friske er hjertelig velkommen, men det er viktig at man holder en stavlengdes avstand og vasker hendene ofte. I tillegg er det bare 1 person i t-trekk og ett sete imellom fremmede i stolheisen. Det er anbefaling om munnbind innendørs og i gondoler, sier Bryn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer