- Det viktigste corona-tiltaket

Avstandsregler, munnbind og få mennesker på ett sted begrenser smitten, men det er et annet tiltak som gir enda bedre effekt.

CORONAVIRUSET: Danske apoteker deler nå ut dette jakkemerket for at folk skal holde avstand. Men det aller beste er sosial isolasjon. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB / Sundhedsstyrelsen Vis mer
Publisert

Danske Sundhedsstyrelsen er nå ute og understreker viktigheten av selvisolasjon dersom man tror man kan være smittet av corona.

«Er du smittet med covid-19 eller er nærkontakt til en som er smittet, er det viktig at du blir hjemme og ikke er i kontakt med andre. Det er den beste måten å begrense smitten mest mulig på», påpeker Sundhedsstyrelsen.

Danskene understreker også viktigheten av å selvisolere seg også om du ikke har symptomer - for eksempel hvis du er nærkontakt til en som er smittet.

Personer som er bekreftet smittet med covid-19, skal naturlig nok oppholde seg i isolasjon, ifølge Helsedirektoratet.

Men hva med de som bor med en som er smittet, eller en som er nærkontakt til en som er smittet?

Her har vi samlet reglene som gjelder for dette akkurat nå.

Dette er isolasjon

Hovedregelen er at du skal isoleres dersom du har fått påvist covid-19 eller er i smittekarantene og utvikler symptomer.

Å isolere seg innebærer å oppholde seg i eget hjem eller på et annet egnet oppholdssted, isolert fra andre, så langt som mulig også fra andre i samme husstand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.