Emballasje:

Detaljen forvirrer

Derfor er det kant på innsida av begeret.

LITEN AVSATS: Har du lagt merke til den lille avsatsen på innsiden av enkelte Tine-begere? Det er ingen tilfeldighet. Foto: Elisabeth Dalseg
LITEN AVSATS: Har du lagt merke til den lille avsatsen på innsiden av enkelte Tine-begere? Det er ingen tilfeldighet. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er noe lettere frustrerende med kriker og kroker i disse engangsbegrene med yoghurt, riskrem eller grøt, som gjerne forsterkes av dysfunksjonelle, miljøvennlige skjeer.

På innsida av enkelte av Tines yoghurter og rislunsjer, er det i tillegg en mystisk liten avsats, som skjeen skraper mot. Og mens vi snakker om dysfunksjonelle skjeer, de nye bambusskjeene tåler ikke all verden før de hopper ut av hakket sitt, og den lille er altfor kort.

- Må det virkelig være slik?

Ifølge Sindre Anonsen, kommunikasjonsrådgiver i Tine, er hyllen der av rene produksjonsmessige årsaker. Begrene har en svak kjegleform, de er smalere i bunnen enn i toppen, og kan stables inni hverandre for å ta mindre plass under transport og lagring.

- For å forhindre at begrene trykkes for hardt sammen og blir hengende fast i hverandre, har vi lagt inn denne stablekanten. Det gjør at begrene ikke kiler seg fast og det er enkelt å ta de fra hverandre i våre fyllemaskiner, sier Anonsen til DinSide.

Det var iFinnmark som først omtalte saken.

De vanskelige skjeene

Yoghurt og emballasje engasjerer, og etter at EUs engangsplastforbud ble innført, er det særlig yoghurtskjeer som har fått gjennomgå. For selv om yoghurtbegre produseres i plast, kappes selskapene om å finne smarte løsninger på skjeer som ikke er i plast - med varierende hell.

Litt som pappsugerørene som virkelig har fått gjennomgå etter at plastsugerørene ble forbudt.

PRØVER IGJEN: Det er slutt for den ene, og den andre fases ut. Foto: Bim Zachrisson Totland
PRØVER IGJEN: Det er slutt for den ene, og den andre fases ut. Foto: Bim Zachrisson Totland Vis mer

Morsommere har det da vært med lokkene på Tines barneyoghurter: For under lokket skjuler det seg et annet lite mysterium: Bokstaver. Tilfeldig? Neppe.

- Svaret er så enkelt som at Tine Junior, i tillegg til å være et sunt måltid for kropper i vekst, også skal være med på å skape læring rundt spisebordet. Vi har bokstavene der for å lære barna alfabetet og å bygge ord, sa Tines pressevakt til DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer