Det er noe lettere frustrerende med kriker og kroker i disse engangsbegrene med yoghurt, riskrem eller grøt, som gjerne forsterkes av dysfunksjonelle, miljøvennlige skjeer.

Avkrefter feil
På innsida av enkelte av Tines yoghurter og rislunsjer, er det i tillegg en mystisk liten avsats, som skjeen skraper mot. Og mens vi snakker om dysfunksjonelle skjeer, de nye bambusskjeene tåler ikke all verden før de hopper ut av hakket sitt, og den lille er altfor kort.
- Må det virkelig være slik?
Ifølge Sindre Anonsen, kommunikasjonsrådgiver i Tine, er hyllen der av rene produksjonsmessige årsaker. Begrene har en svak kjegleform, de er smalere i bunnen enn i toppen, og kan stables inni hverandre for å ta mindre plass under transport og lagring.
- For å forhindre at begrene trykkes for hardt sammen og blir hengende fast i hverandre, har vi lagt inn denne stablekanten. Det gjør at begrene ikke kiler seg fast og det er enkelt å ta de fra hverandre i våre fyllemaskiner, sier Anonsen til DinSide.
Det var iFinnmark som først omtalte saken.
De vanskelige skjeene
Yoghurt og emballasje engasjerer, og etter at EUs engangsplastforbud ble innført, er det særlig yoghurtskjeer som har fått gjennomgå. For selv om yoghurtbegre produseres i plast, kappes selskapene om å finne smarte løsninger på skjeer som ikke er i plast - med varierende hell.
Litt som pappsugerørene som virkelig har fått gjennomgå etter at plastsugerørene ble forbudt.

Morsommere har det da vært med lokkene på Tines barneyoghurter: For under lokket skjuler det seg et annet lite mysterium: Bokstaver. Tilfeldig? Neppe.
- Svaret er så enkelt som at Tine Junior, i tillegg til å være et sunt måltid for kropper i vekst, også skal være med på å skape læring rundt spisebordet. Vi har bokstavene der for å lære barna alfabetet og å bygge ord, sa Tines pressevakt til DinSide.