Svindeladvarsel:

- Dette ber vi aldri om

- Vi har umiddelbart tatt grep, sier kommunikasjons- og markedsansvarlig Rachel Nordtømme.

ADVARER: Kommunikasjons- og markedsansvarlig for Festningen-festivalen, Rachel Nordtømme, advarer mot svindel. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ADVARER: Kommunikasjons- og markedsansvarlig for Festningen-festivalen, Rachel Nordtømme, advarer mot svindel. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (DinSide): Den siste tida har flere personer blitt utsatt for svindelforsøk i forbindelse med konkurranser hos festivalen Festningen i Trondheim.

Det melder festivalen selv i et Instagram- og Facebook-innlegg onsdag.

I løpet av våren har festivalen, som arrangeres 1-2 september på byens tak - Kristiansten Festning - arrangert flere konkurranser hvor man kan vinne ulike ting.

Det var i forbindelse med en konkurranse nå nylig at svindelforsøket fant sted. En falsk Festningen-side kommenterte kjapt på de flere hundre kommentarene i konkurransen, hvor siden skrev at vedkommende hadde «vunnet» konkurransen. Det opplyser kommunikasjons- og markedsansvarlig for Festningen-festivalen, Rachel Nordtømme, til DinSide.

- Vi så det ganske kjapt etter at vi hadde lagt ut konkurransen at en falsk Festningen-side begynte å kommentere under alle kommentarene i innlegget.

Tidligere på dagen hadde Nordtømme sett en sak i Adresseavisen om bakeriet Onkel Svanhild, som hadde blitt utsatt for svindel. Dette førte til at hun var på og fulgte med fra start.

- Det var utfordrende for oss å ta unna alt, for det er så mange som melder seg på disse konkurransene, sier Nordtømme, og forteller at de i en periode vurderte om de måtte ta ned konkurransen, som følge av svindelforsøket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer