Appelsin:

Dette betyr den

Den lille navlen sier mye om en appelsin.

APPELSIN MED NAVLE: Har du noen gang tenkt over hvorfor noen appelsiner har navle? Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Hver mandag og onsdag får vi kasser med frukt på jobb, og denne mandagen ble appelsiner et overraskende stort samtaletema. Det hele startet med en vågal påstand.

Undertegnede hevdet nemlig at appelsiner med navle smakte bedre enn andre appelsiner.

To kolleger hentet seg derfor hver sin appelsin, og jo da, de var for så vidt enige i at de smakte særdeles godt.

Vi konkluderte med at vi måtte undersøke saken nærmere, og kontaktet derfor ekspertise på feltet.

Oppsiktsvekkende

Svaret vi fikk var nedslående:

- Nei. Vi kan nok ikke påstå at appelsiner med navle smaker bedre enn andre appelsintyper vi har i Norge, svarer Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Vi ble ikke «appelsinte» av den grunn, for appelsiner med navle er likevel ganske oppsiktsvekkende.

Plukker du en slik i butikken kan du nemlig være rimelig sikker på tre ting: Det er en navleappelsin, på engelsk kalt navel orange, den inneholder stort sett ikke steiner og navlen skjuler en mini-appelsin - en tvillingfrukt - på innsida, skriver Universitetet i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer