Dette betyr flyalarmen

Onsdag tester Sivilforsvaret tyfonene i alle kommuner der det er montert varslingsanlegg.

TESTER FLYALARMEN: En tyfon, på folkemunne kalt flyalarm, på taket av Østbanehallen i Oslo. I fredstid tester Sivilforsvaret alle landets tyfoner to ganger i året, klokken 12 den andre onsdagen i januar og juni. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TESTER FLYALARMEN: En tyfon, på folkemunne kalt flyalarm, på taket av Østbanehallen i Oslo. I fredstid tester Sivilforsvaret alle landets tyfoner to ganger i året, klokken 12 den andre onsdagen i januar og juni. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 12. januar klokken 12 tester Sivilforsvaret tyfonene, også kalt flyalarm. Det er altså signalet «Viktig melding – søk informasjon».

Hva betyr flyalarm?

Signalet betyr at man skal søke informasjon på for eksempel radio, TV, i aviser, på myndighetenes nettsider og i sosiale medier, og det er rutine at varslingsanleggene testes fast i januar og juni hvert år.

– I fredstid kan varslingsanleggene blant annet brukes ved industriulykker med utslipp av giftige eller farlige stoffer. Mens i krig kan anleggene brukes ved fare for angrep, sier direktør Elisabeth S. Aarsæther i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Rundt om i landet er det omtrent 1.250 tyfoner som skal varsle befolkningen ved akutt fare.

Her kan du se DSBs kartoversikt over varslingsanleggene. I kartet søker du etter og huker av for Sivilforsvarets varslingsanlegg. Da får du dem varslingsanleggene opp som røde rundinger på kartet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer