Trinn 2 av gjenåpningen

Dette betyr trinn to

27. mai er tidspunktet for det andre trinnet av gjenåpningen av samfunnet. Se hva det betyr i praksis.

TRINN TO: Dette innebærer det. Her statsminister Erna Solberg (H) under en pressekonferanse om coronasituasjonen onsdag. Foto: NTB
TRINN TO: Dette innebærer det. Her statsminister Erna Solberg (H) under en pressekonferanse om coronasituasjonen onsdag. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aldri før har smittevern og tiltak vært så dagligdags som nå. Og etter en lang periode med relativt strenge tiltak, begynte gjenåpningen av Norge så smått med det første av flere trinn 16. april.

I lang tid er det signalisert at man ville kunne slippe opp mer og lette på tiltak etter trinn to i andre halvdel av mai. På regjeringens pressekonferanse fredag 21. mai kom konklusjonen:

27. mai begynner trinn to av gjenåpningen, skriver regjeringen i en pressemelding.

Her kan du lese mer om hva som blir tillatt når vi når trinn to.

Dette betyr trinn to

Som du kan se av punktene under, vil det være flere merkbare endringer som finner sted med innføringen av trinn to. Husk at kommuner kan ha egne lokale forskrifter som er strengere enn de nasjonale reglene, også etter at det åpnes for trinn to.

Regjeringen har lenge bedt nordmenn om å unngå unødvendige fritidsreiser. Med trinn to åpner det derimot for å gjennomføre innenlandsreiser. Dessuten får serveringsstedene mulighet til å holde åpent til midnatt – uten krav om matservering ved alkoholsalg. Antallet personer som kan samles, enten ved idrettsarrangementer, private eller offentlige arrangementer, utvides dessuten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer