Hundesykdommen:

Dette bør du gjøre

Råd til hundeeiere.

UNNGÅ ANDRE HUNDER: Unngå parker der det daglig luftes mange andre hunder - og velg heller egen hage eller skogen. råder ekspertene. Det er ennå ikke klart hva sykdommen skyldes, som har kostet et 20-talls hunder livet. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
UNNGÅ ANDRE HUNDER: Unngå parker der det daglig luftes mange andre hunder - og velg heller egen hage eller skogen. råder ekspertene. Det er ennå ikke klart hva sykdommen skyldes, som har kostet et 20-talls hunder livet. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske myndigheter jobber på spreng for å spore kilden til en mystisk og livsfarlig hundesykdom, som trolig er årsaken til over 20 hundedødsfall i landet de siste få dagene. Cecilie Lundgreen er en av hundeeierne som har mistet hunden sin til hundesykdommen.

Mattilsynet jobber sammen med Veterinærinstituttet, Smådyrklinikken ved NMBU Veterinærhøgskolen og de aktuelle dyreklinikkene med å forsøke å finne årsaken til sykdomstilfellene, men ennå vet de ikke hva den alvorlige sykdommen skyldes.

- Mange spør etter råd

Sigrid Engeland, seniorinspektør ved Mattilsynet, avdeling Romerike, forteller til Dinside at de får mange henvendelser fra publikum.

- Det er naturlig nok mange som er bekymret for hundene sine nå, og lurer på hvilke råd vi kan gi, sier Engeland.

Det er imidlertid ennå ikke klart hva som er årsaken til den mystiske hundesykdommen.

- Vi vet for øyeblikket ikke hva symptomene skyldes, da undersøkelser så langt ikke har gitt endelige svar på hva som kan være årsak til sykdommen, sier Engeland til Dinside.

Mattilsynet har informasjon om hunder med liknende symptomer i flere deler av landet, og Engeland sier det foreløpig ikke er grunnlag for å si om tilfellene har sammenheng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer