Sjekk kvaliteten på klærne

Dette bør du sjekke når du kjøper klær

Ikke kjøp katta i sekken: Slik sjekker du om klærne holder god kvalitet.

TA KRØLLTESTEN: Sjekk sømmer, forsterkninger og ta en krølltest, før du kjøper klær. Og kjøp noe du kommer til å bruke, er rådet fra eksperten. Foto: Kristin Sørdal
TA KRØLLTESTEN: Sjekk sømmer, forsterkninger og ta en krølltest, før du kjøper klær. Og kjøp noe du kommer til å bruke, er rådet fra eksperten. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Det er ikke alltid sammenheng mellom pris og kvalitet - som vi også tydelig kunne se i testen av svarte gensere på Dinside nylig:

Der danket flere billige gensere fra kjedebutikkene ut merkegenseren både når det kom til farge og fasong etter vask.

Og selv om du har lang garanti på klær (du kan faktisk klage i fem år på produksjonsfeil på klær og kreve at butikken retter opp i problemet) - så er det greit å gjøre en enkel kontroll på klærne før du kjøper. Så slipper du i alle fall ekstraarbeidet og misnøyen med å ha kjøpt katta i sekken.

Vi har fått noen tips fra forsker Ingun Grimstad Klepp, forsker ved Statens institutt for forbruksforskning, om hva man kan sjekke for å se om plagget er av god kvalitet, når man skal kjøpe klær.

Fargerike klær? Velg rett stoff!

Som vi kunne se i testen av svarte gensere: Det er forskjell på hvor godt genseren, eller klær generelt, holder på fargen. Dette er også i stor grad avhengig av tøyets iboende egenskaper:

Bomull er for eksempel et naturprodukt, hvor innfarging ifølge Klepp er krevende. Det er også det stoffet som blekes lettest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.