Beruset i skibakken

Dette bør du unngå

Frister det å hoppe ut i skibakken igjen etter du har tatt deg en skål eller to? Det bør du ikke, skulle du være uheldig å skade deg.

SKI-FELLENE: Skal du stå på ski i vinterferien? Pass på å ikke havne i disse ski-fellene. Foto: Pavel L Photo and Video / Shutterstock / NTB
SKI-FELLENE: Skal du stå på ski i vinterferien? Pass på å ikke havne i disse ski-fellene. Foto: Pavel L Photo and Video / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du stå på ski i vinterferien? Da bør du være varsom med utstyret, i tillegg til å unngå en ekstra tur i skibakken etter du har tatt en øl eller to.

Fremtind opplyser i en pressemelding at forsikringen deres ikke dekker at utstyret blir ødelagt dersom du faller i skibakken og ødelegger ski eller staver.

- Ski og sportsutstyr erstattes ikke ved skader som skjer mens du bruker utstyret. Det regnes som vanlig slitasje, forklarer skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen.

Kan få redusert utbetaling

Hun forklarer at dersom man ender opp med å bli skadet i skibakken, er det ekstra viktig å bruke reiseforsikringen.

- Da kan du få dekket dokumenterte og nødvendige merutgifter, blant annet utgifter til lege, sykehusopphold, hjemtransport og erstatning for avbrutt reise, avslutter Hofstad-Nielsen.

- Men hva med om du har drukket alkohol og skader deg selv i skibakken?

- Skiferdigheten kan reduseres betraktelig etter inntak av alkohol. Derfor kan du få redusert utbetaling dersom skaden skjer og årsaken til ulykken er at du kjører ski i påvirket tilstand, sier Hofstad-Nielsen til DinSide.

- En økonomisk katastrofe

- De fleste har vett og drikker ikke så mye alkohol midt på dagen, og det er vel mest på «afterski party» dette tar helt av. En ting er om en skader seg selv, men det verste er om en mister kontrollen og skader andre, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige til DinSide og fortsetter:

- En kollisjon i full fart kan få svært alvorlige konsekvenser for begge og i verste fall kan det ende med rettslige krav.

Han opplyser om dersom en drikker for mye og det viser seg at dette er årsak til ulykken kan det ende opp med en redusert erstatning.

- Da kan en regne med å sitte igjen med regninger på mange titallstusen kroner og oppover. For noen kan dette bli en økonomisk katastrofe.

Kan bli straffbart

Selv om det ikke er lurt å stå på ski i beruset tilstand, er det faktisk ikke forbudt, ifølge Sør-Øst politidistrikt.

- Ja, det er lov. Forbudet mot kjøring i påvirket gjelder motorvogn, forteller Guro Siljan, politiinspektør i Sør-Øst politidistrikt.

Men skulle du være så uheldig å skade andre i bakken, mens du selv er i en beruset tilstand, kan det få større konsekvenser.

- Politiet oppfordrer alle til å kjøre forsvarlig i skibakken og ikke stå i skibakken dersom du er så beruset at du ikke vil evne å kjøre forsvarlig. Dersom du kjører på andre i skibakken og det oppstår alvorlig skade eller død, kan dette være straffbart, sier hun.

Hun forklarer at i disse situasjonene er særlig denne bestemmelsen i straffeloven aktuell:

§ 280. Uaktsom forvoldelse av betydelig skade på kropp eller helse

Med fengsel inntil 3 år straffes den som uaktsomt volder betydelig skade på en annens kropp eller helse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer