Bunadsforsikring

Dette dekker forsikringen

Tenker du å forsikre bunaden? Da kan det være lurt å se hva den dekker.

FORSIKRES: Mange velger å forsikre bunaden sin for bare én dag, siden den ellers henger mye i skapet. Foto: Asmus Koefoed / Shutterstock / NTB
FORSIKRES: Mange velger å forsikre bunaden sin for bare én dag, siden den ellers henger mye i skapet. Foto: Asmus Koefoed / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er kanskje ikke så ofte du bruker bunaden din, men når du først gjør det, er du kanskje ekstra påpasselig på at den ikke blir ødelagt.

Her velger flere å kjøpe bunadsforsikring, men er det egentlig verdt det? Og hva inkluderer den?

Forsikringsselskapet Frende anbefaler på sine hjemmesider at du kjøper verdigjenstandsforsikring for eiendeler som er verdt mer enn 20 000 kroner.

Felles for de fleste bunadsforsikringene er at du får full erstatning og at forsikringen dekker mer enn reiseforsikringen eller innboforsikringen din gjør.

Særlig viktig

Ellen Øverland, produksjonsleder i Heimen Husfliden, anbefaler folk å forsikre bunadene sine på forsvarlig måte.

- Hvis du ofte har bunaden din med på reise, er dette særlig viktig. Sett deg inn i detaljer i både reise og innboforsikringen du har, sånn at du vet hva som dekkes ved eventuell tap eller skade, forteller hun til DinSide.

Øverland forteller at de får inn flere forsikringssaker i løpet av et år.

- Dette er ofte personer som har blitt frastjålet bunaden sin eller så gjelder det ofte vann eller brannskader i bolig, sier Øverland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.