Hva drikker du helst til pinnekjøttet? Tradisjonelt er det øl og akevitt som gjelder, og når det gjelder øl, er det gjerne de litt kraftigere juleølene som gjelder, ifølge Dagbladets testpanel.
Vinneren av årets test av juleøl i butikk fra Austmann er et godt alternativ til pinnekjøtt, dette er juleøl for ølkjennere, og har også nok fylde til å passe godt sammen med det kraftige kjøttet.
Et annet artig alternativ er Julebock fra Lervig, et av de mørkeste ølene i testen. Det har en fin fruktighet, noe sødme - og en liten syrlighet. Det er ikke en typisk bockøl, men noe vi gjerne prøver til pinnekjøttet.
Er du ute etter en litt sterkere øl, fra polet, er det Dahls juleøl som utmerker seg blant ølene som passer til mat.
Dette ølet har en elegant, men ikke påtrengende bitterhet, men er også søtt, slik tradisjonelt juleøl er. - Dette ølet treffer planken på hvordan et norsk juleøl skal være!, var testpanelets konklusjon.
Vil du ha akevitt til? Victoria Kågström fra Feinschmecker, Anders Johan Stavseng fra Aller Media og president i Norske Akevitters Venner Elisbeth Gjestland har testet akevitt for Dagbladet pluss, og anbefalingen til årets julemat er klar: Årets juleakevitt fra Oslo Håndverksdestilleri.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger