NAF-test av sykkellåser

Dette er den beste sykkellåsen

Stortest fra NAF viser hvilken tyvene frykter mest.

Kryptonite Evolution 4 STD klarer seg best på alle punkter blant de 15 låsene NAF har testet.  Foto: Produsenten
Kryptonite Evolution 4 STD klarer seg best på alle punkter blant de 15 låsene NAF har testet.  Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En god, standard sykkel kan i dag koste 10.000 kroner eller mer. Og elsykler ligger ofte over 25.000. Legger du til høye egenandeler på forsikringen er det ikke gøy om tyven stikker av med de dyrekjøpte farkostene.

Her er det sykkellåsen kommer inn i bildet. En fersk NAF-test viser at det er store forskjeller. Og interessant nok er ikke prisen avgjørende for hvor vanskelig låsen er å få opp.

Testens dyreste nummer åtte

For eksempel havner leddlåsen Abus Bordo 6500 som nummer åtte på listen, selv om den er testens dyreste til 1.500 kroner. Årsaken er at den er forholdsvis lett å kappe med vinkelsliper.

Det er ikke vinnerlåsen Kryptonite Evolution 4 STD, som koster halvparten. Dette er riktignok en bøylelås, og dermed mindre praktisk å få med seg for eksempel i en ryggsekk.

Billig-lås best i vinkelsliper-test

Evolution-låsen klarer seg best på alle punkter, unntatt ett: den vanskelige vinkelsliperen. Låsen var ikke mulig å åpne med skrutrekker, boltesaks eller frysespray og hammer i kombinasjon.

I vinkelsliper-testen er den bedre enn Abus-låsen, men blir slått på målstreken av bøyelåsen Perel til fattige 170 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer