Dette er en Porsche

Tyskerne introduserer to elsykler sammen med Taycan Cross Turismo.

PORSCHE: Den tyske bilprodusenten introduserer to elsykler: Porsche Cross (avbildet over) og Porsche Sport. Foto: Porsche
PORSCHE: Den tyske bilprodusenten introduserer to elsykler: Porsche Cross (avbildet over) og Porsche Sport. Foto: Porsche Vis mer
Publisert

Denne uka avduket Porsche den nye Taycan Cross Turismo. En stasjonsvogn basert på Taycan, og som kan bli en storselger i Norge de neste årene, skriver Elbil24.

Samtidig slipper Porsche også to elsykler, og blir dermed en av flere bilprodusenter som også sikter seg inn mot sykkelmarkedet. Fra tidligere har blant annet Jeep og Harley-Davidson introdusert elsykler; i tillegg ryktes det at også Tesla kanskje har noe på menyen snart.

For ikke å nevne BMW, hvis elsykkel vi testet faktisk tilbake i 2014.

Koster skjorta ...

Elsyklene Porsche Cross og Sport er begge inspirert av Taycan og bygget på samme fundament, men er tiltenkt ulike bruksområder.

Sport skal være el-sykkelen du bruker daglig til for eksempel pendling, mens Cross er en fullverdig terrengsykkel.

Til felles er begge bygget med ramme i karbonfiber og er fulldempere, som er utviklet i samarbeid med den tyske sykkelprodusenten Rotwild.

Sport er den dyreste av de to og har en prislapp på 10 700 dollar, som tilsvarer nærmere 92 000 kroner med dagens kurs, og veier rundt 21 kilo, mens Cross er litt rimeligere med en pris på 8549 dollar, rundt 73 000 norske, og vekt på 22 kilo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.