Håndbagasje

Dette er reglene

Slik er kravene på flyet.

PAKKETIPS: Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dårlig kronekurs, høye mat- og strømpriser og en boligrente som bare fortsetter å stige, setter ingen demper på reiselysten til nordmenn.

For selv om økonomiekspertene advarer om at det blir dyrt å reise til euroland i år, melder charterselskapene om braktall denne våren og det ser ut til å fortsette utover sommeren.

Sjekk flyselskapet ditt

Det er mange ting å huske på dersom du skal ut og fly. Et spørsmål som ofte dukker opp når kofferten pakkes før avreise er «hva er reglene for håndbagasjen når jeg reiser med dette flyselskapet?».

For det er stadig slik at reglene er ulike hos de forskjellige selskapene. Enkelte er strengere enn andre på vekt og størrelse på bagasjen du kan ta med inn i flykabinen, men også hvor mange enheter du kan ta med.

Reiser du med charter, for eksempel Ving, Apollo eller Tui, avhenger reglene av hvilket flyselskap som drifter flyreisen. Disse tre bruker blant annet SAS Charter og Norwegian, men Ving har også sitt eget i Sunclass Airlines.

Derfor oppfordres du til å sjekke med flyselskapet du skal reise med, dersom du har bestilt charter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.