Frist for sending av julegaver

Dette er siste frist

Nå nærmer desember seg med stormskritt, og netthandelen er i ferd med å ta seg opp.

SYSTEM: Her sorteres pakkene før de skal videre til mottaker. Om vinteren er det større pågang. Foto: Gorm Kallestad / NTB
SYSTEM: Her sorteres pakkene før de skal videre til mottaker. Om vinteren er det større pågang. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Desember nærmer seg med stormskritt og mange har kanskje allerede begynt å planlegge jula og julegaver man vil handle inn til kjente og kjære.

Flere og flere handler julegaver på nett og bestiller dem hjem. Det er også mange som må sende julegaver i posten, siden de ikke får feiret sammen med alle de ønsker. Felles for disse er avhengigheten av at postgangen fungerer godt.

Samme som ellers i året

Hos Posten forteller de at det er de samme sendefristene som gjelder som ellers i året.

- En vanlig pakke som skal sendes i Norge tar mellom to og tre dager fra den sendes til den er fremme hos mottaker. Vi bor i et værutsatt land hvor fjelloverganger plutselig kan bli stengt og flyavganger kanselleres så dersom man skal være på den helt sikre siden bør pakken sendes ei uke før julaften, forteller Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef i Posten Norge til DinSide.

Når pakken er fremme på post i butikk må den hentes innen ei uke. Du kan kostnadsfritt forlenge hentetida til 14 dager i Posten-appen. Norgespakken må hentes i løpet av 14 dager.

Pettersen forteller at det er svært lite pakker som blir borte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.