Vinmonopolets åpningstider

Dette er tidspunktene i påska

Det er snart påske, og mange skal kanskje ha noen edle dråper på hytta eller i solveggen hjemme.

SJEKK: Det er greit å ta en titt på åpningstidene om du har tenkt deg på polet i påska. Foto: Torstein Bøe / NTB
SJEKK: Det er greit å ta en titt på åpningstidene om du har tenkt deg på polet i påska. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påska er straks her, og med helligdager og fri for mange, er det gode forhold for å kose seg litt ekstra. Helligdager fører imidlertid til endring i åpningstidene, samt tider for alkoholsalg.

Sjekk ditt lokale pol

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Vinmonopolet, Halvor Bing Lorentzen skriver i en epost til DinSide at alle vinmonopol vil holde åpent i påskeuka, også de mindre som vanligvis holder stengt i starten av uka.

– I selve påskeuka, uke 15, så holder alle butikker åpent. Mandag og tirsdag er åpningstiden til kl. 18.00, men enkelte av de minste butikkene kan ha noe kortere åpningstid, opplyser han.

Onsdag holder alle butikker åpent til kl. 16.00. Det er et par unntak, på grunn av lokalt kommunale bestemmelser.

Påskeaften holder alle butikker åpent fra kl. 10.00 til kl. 15.00. Eneste unntak er butikken Hammerfest. Dette polet holder stengt i og med at kjøpesenteret det ligger i, også har stengt dørene påskeaften. Dette unntaket er blant annet tidligere omtalt av lokalavisen iFinnmark.

Lorentzen oppfordrer alle til å sjekke åpningstidene på sitt lokale pol, enten på nettsidene eller i appen.

Ølsalget

Salg av alkohol opptil 4,7 prosent (for eksempel butikkøl) skal ifølge alkoholloven opphøre klokken 15 på dager før søndag og helligdager, men her er det åpnet for at kommunene selv kan innskrenke og utvide salgstidene.

«Kommunestyret kan generelt for kommunen eller for det enkelte salgssted innskrenke eller utvide tiden for salg i forhold til det som følger av første ledd. Salg og utlevering av drikk som nevnt i første ledd er likevel forbudt etter kl. 20.00 på hverdager, og etter kl. 18.00 på dager før søn- og helligdager unntatt dagen før Kristi Himmelfartsdag. Det kan bestemmes at salg ikke skal finne sted til bestemte tider på dagen eller på bestemte ukedager», heter det i lovens paragraf 3 -7.

BUTIKKØL: Her kan det være forskjeller fra kommune til kommune Foto: Gorm Kallestad/NTB
BUTIKKØL: Her kan det være forskjeller fra kommune til kommune Foto: Gorm Kallestad/NTB Vis mer

Siste sjanse for å handle alkoholvarer er på påskeaften. I de største byene er det tillatt å selge øl frem til klokken 18.00 denne dagen.

Det kan imidlertid lønne seg å sjekke din kommune, samt åpningstidene på din lokale butikk, da disse kan variere.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer