Halo rundt sola:

Dette fenomenet kan spå været

Ser du dette rundt sola, så er det bare en ting å gjøre, ifølge Kristian Gislefoss.

HALO: Nimbus, solring eller månering - kjært barn har mange navn. Det gjelder visst også for fenomenet halo. Foto: Krozmar/Wikimedia/CC BY-SA 4.0
HALO: Nimbus, solring eller månering - kjært barn har mange navn. Det gjelder visst også for fenomenet halo. Foto: Krozmar/Wikimedia/CC BY-SA 4.0 Vis mer
Publisert

Statsmeteorolog og værmelder på NRK, Kristian Gislefoss, deler fredag formiddag et bilde han har knipset av sola som skinner over Oslo.

Og han har en tydelig melding til alle som leser den:

Halo er kjent som nimbus, solring eller månering. Dette er et optisk lysfenomen som ifølge Store norske leksikon oppstår ved at lysstråler brytes og speiles i iskrystaller i høytliggende skyer, kald tåle eller liknende.

Fenomenet kan også dannes rundt kunstige lys, særlig i kaldt vær når iskrystaller kalt diamantstøv driver i luften. Halo opptrer som oftest i høye lagskyer i fem til ti kilometers høyde.

Ifølge gammel folketro skal halo varsle at det i løpet av de neste 24 timene vil komme regnvær. Og det ser ut som Gislefoss er enig i dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer