Test av sykkelhjelmer

Dette gir den beste beskyttelsen

Sykkelhjelmer med Mips-rotasjonsbeskyttelse gir den klart beste beskyttelsen, viser en ny test.

TESTET: Tryg og Trygg Trafikk har testet de 13 mest solgte sykkelhjelmene, og de med Mips kommer klart best ut i test. Foto: Tryg
TESTET: Tryg og Trygg Trafikk har testet de 13 mest solgte sykkelhjelmene, og de med Mips kommer klart best ut i test. Foto: Tryg Vis mer
Publisert

Sykkelhjelmer utstyrt med Mips-rotasjonsbeskyttelse gir den beste beskyttelsen, viser en test av Trygg Trafikk og Tryg Forsikring. De har testet de 13 mest solgte sykkelhjelmene for voksne. Samtlige av hjelmene i toppen har Mips-beskyttelse.

MIPS står for «Multi-directional Impact Protection System» og er et tolagssystem i hjelmer, som beskytter hjernen ytterligere mot skader ved fallulykker. Hodet kan bevege seg i hjelmen, også ved fall, og med denne beskyttelsen reduseres påkjenningene på hjernen, og risikoen for alvorlige hjerneskader.

– Det er beregnet at over en tredjedel av alle skader hos syklister er hodeskader, og den største forskjellen mellom en god og en dårlig hjelm er hvor godt den beskytter hodet ved skrå støt. Vi har i flere år anbefalt å bruke sykkelhjelmer med rotasjonsbeskyttelse. Det er ikke overraskende at samtlige hjelmer som oppnår fire og fem stjerner er utstyrt med Mips, sier Ann-Helen Hansen, kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk, i en pressemelding.

Fem stjerner til norsk produsent

Kun to hjelmer fikk fem stjerner i testen. Begge er fra den norske produsenten Sweet Protection, og begge med Mips-beskyttelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer