Klippe negler

Dette gjør du feil

Klipper du neglene på hånda på «feil» måte kan det føre til at du får infeksjon.

KLIPPE NEGLER: Vet du hvordan man klipper negler på rett måte? Foto: comzeal images / Shutterstock / NTB
KLIPPE NEGLER: Vet du hvordan man klipper negler på rett måte? Foto: comzeal images / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet om hvordan du klipper tåneglene riktig. Det å klippe neglene på hånda er noe de fleste gjør jevnlig.

Hvordan gjøres det og finnes det en riktig måte å gå fram på?

- Det er ikke noen rett og gal måte å klippe fingernegler på kontra tånegler. Men man kan være påpasselig med å ikke klippe for langt ned på sidene og ikke forbi den «hvite kanten», men heller la det være igjen en smal hvit neglekant, forteller Marine Roubaud, kursansvarlig og administrerende koordinator i Beauty og Helse Akademiet til DinSide og fortsetter:

- Gjerne file over med neglefil, så man fjerner hakkene etter klippingen slik at man slipper å sitte fast i klær.

Beskytter neglesenga

Vi har pratet med fagansvarlig i Neglakademiet, Madeleine Forsell som forteller om det som er viktig å huske på.

- Ikke klipp neglene for korte. Under neglen så har vi en forsegling som heter Hyponichium, som beskytter neglesenga fra smuss og bakterier, som kan føre til infeksjoner, forteller hun til DinSide.

Kan få problemer

- Klipper man så kort at den forseglingen brytes så kan man få problemer med infeksjoner og smerte, sier hun og legger til at det spesielt er menn som klippe neglene veldig korte.

Hun forteller at form og fasong er valgfritt, men om ønsker man mest mulig naturlig resultat så bør firkanten på neglen være en speilbilde av hvordan neglebåndet ser ut.

Flere forteller nå om hendelser hvor de har sovnet med stearinlys tent. Det kan få konsekvenser. Video: Tiktok / Storyblocks. Vis mer

Ifølge American Academy of Dermatology Associaton bør man klippe neglen rett over.

- For å klippe neglene dine, kutt dem nesten rett over. Bruk en neglefil eller sandpapirfil for å avrunde neglene litt i hjørnene, da dette vil hjelpe dem med å være sterke og unngå at de hekter seg fast i ting som klær eller møbler, står det på deres hjemmesider.

- Har man en mer firkantet fasong på neglebåndet så passer man bedre i en mer firkantet fasong på neglen, har man en veldig rund fasong på neglebåndet så passer man bedre i litt rundere negler, forklarer Forsell.

Avslutt med dette

Avslutt gjerne klippingen med å gå over med en neglefil for å jevne ut skarpe kanter.

- Det forhindrer at man biter eller pirker på neglene, som man gjerne gjør om det stikker ut eller hekter seg opp i noe, sier hun.

Hvilken neglefil bør du bruke, spør du?

- Bruk en neglefil som er fin, vi anbefaler maks 240 grit på naturlig negl. Da vil ikke neglen flise eller dele seg, som dem gjerne gjør når man bruker en grov fil.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer