Dette holder myggen unna

Disse midlene vil beskytte deg i årets myggsesong.

MYGGTRIKS: Plages du av myggen? Da kan dette geniale trikset hjelpe deg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Publisert

Nå er sommeren godt i gang, og med den kommer også årets myggsesong.

Det er mange ulike midler å velge i, og man kan kjøpe alt fra myggspray til lydmaskiner. Men hvilke er de mest effektive?

Mange muligheter

Leder av Seksjon for skadedyrkontroll hos FHI, Mari Steinert, forteller til Dinside at det lureste er å dekke seg til for myggen.

- Jeg anbefaler å dekke seg til, så myggen ikke slipper til, men hvis man vil beskytte områder som ikke lar seg dekke til kan man bruke myggmidler.

Det er mange ulike midler å velge i, med varierende effekt.

- Myggskjerf eller myggarmbånd har noen av de samme myggavstøtende stoffene som i myggmidler til huden, men de virker mer lokalt og beskytter ikke nødvendigvis like godt, forklarer Steinert, og fortsetter.

- Det ser ut som myggmaskinen som skiller ut gass virker, men det er ikke bra for oss å puste inn gassen. Lydmaskiner derimot har ingen påvist effekt.

Myggfeller som tiltrekker seg mygg ved hjelp av CO2 kan være effektivt i områder med mye mygg. Fellen tiltrekker seg som regel mygg i en viss radius.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.