Ingredienser i hudkrem

Dette inneholder kremen du smører i ansiktet

Og denne effekten har ingrediensene på huden din.

TRIETHANOLAMINE?: Aqua, som er første ingrediens i Spenol, er grei nok å forstå. De andre er det trolig verre med. Foto: Eilin Lindvoll.
TRIETHANOLAMINE?: Aqua, som er første ingrediens i Spenol, er grei nok å forstå. De andre er det trolig verre med. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert

Når du handler mat og drikke, er du gjerne opptatt av å sjekke hvilke ingredienser den er laget av, samt næringsinnholdet, som sier noe om hvilken effekt matvaren vil ha på kroppen når du spiser den.

Du bør også undersøke hva kremene du smører deg med inneholder, da mange av disse trekker inn i kroppen og kan påvirke den. En solkremtest Forbrukerrådet gjennomførte i fjor sommer, viser blant annet at svært mange kremer var allergifremkallende, miljøbelastende og hormonforstyrrende.

Men, så er det jo lettere for folk flest å forstå hva vann, sukker, mel og melk betyr enn paraffinum, cera alba og methylparaben, som er noen av ingrediensene i en veldig vanlig hudkrem.

Derfor gir Dinside deg oversikt over betydningen av noen ingredienser i hudkremer og hvilken effekt disse har for huden og kroppen din.

Krem-database kan gi deg svar

La oss ta Spenol som et eksempel, «Norges mest brukte hudkrem», ifølge tuben. Denne kremen kan du kjøpe for rundt 20 kroner i de flere dagligvarebutikker, på bensinstasjonen og apoteket.

I sin tid ble Spenol utviklet for at bøndene skulle smøre den på kuspenene, gjerne om sommeren, for å unngå at de ble tørre og såre. Kremen er uparfymert og skal gi mye fuktighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer