Coronapasset:

Dette kan coronapasset brukes til

Rulles ut denne uken og kan brukes fra og med fredag.

CORONAPASSET: Slik ser coronapasset ut. Illustrasjon: Helsenorge.no
CORONAPASSET: Slik ser coronapasset ut. Illustrasjon: Helsenorge.no Vis mer
Publisert

Coronapasset er på vei ut til befolkningen, og fredag 11. juni skal alt være klart. Det mye omtalte coronapasset ligger allerede nå på helsenorge.no, og her finner du QR-koden som skal brukes.

Foreløpig kan coronapasset brukes for å slippe hotellkarantene dersom du kommer fra utlandet. Det kan også brukes på ulike arrangementer innenlands, ifølge en pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Kan brukes på arrangementer

Foreløpig har stortinget vedtatt at det kan benyttes adgangstester og coronasertifikat på fotballkamper og øvrige idrettsarrangementer. Det åpner opp for 5000 tilskuere fra når det åpnes for trinn 3, som foreløpig er antatt å skje 17. juni.

Generelt vil trinn 3 også etter alt å dømme åpne for flere deltakere nettopp ved bruk av coronapasset:

I regjeringens gjenåpningsplan skriver de at den foreløpige planen er at det ved offentlige arrangementer innendørs vil bli tillatt 50 prosent kapasitet opp til maks 1000 personer (delt i kohorter på inntil 500) uten faste tilviste sitteplasser, og 50 prosent kapasitet opp til maks 2500 personer delt i kohorter på inntil 500 hvis alle i publikum sitter i faste tilviste plasser, dersom det blir anledning til å benytte adgangstest og coronasertifikat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer