Ikke kast

Dette kan du pante!

Visste du at du kan pante veldig mye annet enn tomflasker? Her får du oversikten!

PANT DET: Det er sikkert mye i boligen din som du ikke bruker lenger, men som fortsatt har en verdi. Foto: Celina Stamper
PANT DET: Det er sikkert mye i boligen din som du ikke bruker lenger, men som fortsatt har en verdi. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert

Visste du at det ikke bare er flasker du kan pante? Lista er nemlig lang over ting om kan leveres tilbake til butikken i bytte mot noe tilbake.

Istedenfor å kaste eldgamle elektroniske apparater i elavfall, kan du for eksempel få noe tilbake for det.

Har er oversikten over et knippe butikker som tilbyr en form for pant.

Puter

Jysk er i gang med å teste ut et nytt konsept på sin nyåpnede butikk i Bergen på Midtun fra og med 19. januar.

I samarbeid med UFF ønsker Jysk å bevisstgjøre helse- og miljøgevinster ved et putebytte.

- Det blir en pilot, for å måle interessen blant kunder. Er det en suksess, viderefører vi konseptet til andre butikker, forteller kommunikasjonssjef Fatima Elkadi i Jysk.

Jysk anbefaler nemlig et putebytte etter 2 år av helsemessige årsaker. I tillegg anbefales det å riste puta daglig, og vaske den helst 2 ganger i året.

- Samarbeidet med UFF gjør det enklere for oss som selskap å ta gode miljøvalg. I tillegg ønsker vi også å fasilitere for at kunden kan ta gode miljøvalg når de har tekstiler de ønsker å bli kvitt, sier Martina Pohjanen, sjef i Jysk Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer