Prissjekk på sykkelservice

Dette koster det å ha sykkelen på verksted

Vi har sjekket prisene på verksted vi finner flere steder i landet, og gir tips for å få billigere sykkelservice.

SYKKELSTAMVEIEN: Bli med langs deler av sykkelstamveien, eller «sykkelmotorveien» som den gjerne kalles. Den har åpnet mellom Stavanger og Sandnes i Rogaland. Video: Eilin Lindvoll. Klipp: Ingebjørg Iversen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vil du «shine up» sykkelen litt før høsten, slik at du er klar til å sykle til og fra jobb igjen? Da vurderer du kanskje å levere den inn til service hos en sportsbutikk.

Det er imidlertid forskjell på hvilken pris verkstedene tar for jobben, samt hva servicen inkluderer.

Dette koster sykkelservice

Derfor har Dinside sjekket prisen og omfanget av sykkelservicen et knippe butikker tilbyr.

Gratis sykkelservice

Hos flere sportsbutikker og -kjeder som selger sykler tilbys det gratis sykkelservice, så spør gjerne om dette hvis du leverer inn sykkelen din på verksted der den ble kjøpt i sin tid.

Anton Sport, Bike Brothers Intersport, MX Sport og XXL er blant de som tilbyr gratis sykkelservice til kunder som har handlet sykkel hos dem, men det kan være noen forbehold. For mer detaljer, anbefales du derfor å kontakte aktuell butikk.

Vi har valgt å se nærmere på sykkelbutikker og -verksted vi finner flere steder i landet, og her er prisoversikten for vanlig sykkel (elsykkel kan ha andre priser hos noen):

Pris på sykkelservice

Butikk Laveste pris fra Høyeste pris fra
Anton Sport599,-3000,-
Bike Fixx690,-2290,-
Intersport299,-799,-
Spinn580,-
XXL399,-1799,-

(merk at pris på deler kommer i tillegg til prisen for selve arbeidet, og det er viktig at du leverer inn en ren sykkel til service, for om de må vaske sykkelen før arbeidet starter, blir dette gjerne lagt til regninga)

Bike Brothers, Sport 1 og MX Sport er ikke med i tabellen selv om de har sykkelverksted flere steder i landet. Bike Brothers har ingen faste servicepriser, men bruker en fast timepris og bytter bare nødvendige deler. Sport 1 legger ikke føringer fra sentralt hold om hva butikkene skal ta betalt for sykkelservicer, så de lokale butikkene bestemmer prisnivå og servicetilbud selv. MX Sport tilbyr bare sykkelservice til lokale priser.

Vil du dele pris og erfaringer tilknyttet ditt lokale sykkelverksted med de andre Dinside-leserne, oppfordres du til skrive i kommentarfeltet på Dinsides Facebook-side!

Mest for pengene

Det er for øvrig en generell tendens hos sportsbutikkene som tilbyr service i ulike prisklasser at den laveste prisen er en ganske enkel, «overflatisk» service, den i midten er gjerne litt mer dyptgående og inkluderer bytte av diverse smådeler som er slitte, mens den dyreste er en full overhaling.

Flere av sykkelverkstedene Dinside har snakket med anbefaler som regel servicen i midtsjiktet prismessig for at kunden skal få mest for pengene sine.

Etter å ha sett over hva servicen inkluderer i forhold til pris hos de ulike verkstedene, må Dinside imidlertid påpeke at den enkleste servicen til 399 kroner hos XXL skiller seg ut positivt sammenliknet med de andre hvis sykkelen din bare trenger nettopp en enkel service.

Slik får du billigere service

  • Dersom sykkelen din trenger litt ekstra kjærlighet, og du helst vil sette bort jobben til eksperter, oppfordrer vi deg først og fremst til å få oversikt over de ulike sykkelverkstedene i nærheten av deg og prisen de tilbyr.
  • Deretter oppsøker du ett eller flere verksted for å høre om de kan ta jobben. Det kan være lurt å ha med sykkelen, slik at reparatøren kan se tilstanden og vurdere hva som må/bør gjøres.
  • Husk også at det selvfølgelig er lov å prute. Du kan godt si hva andre verksted tar for service, hvis de har et billigere tilbud enn de du har oppsøkt, og høre om verkstedet du er hos kan matche prisen.
  • Om deler ikke er inkludert i prisen, kan du høre med verkstedet om det er greit du kjøper deler billigere et annet sted og tar med til dem når sykkelen leveres til service. Da kan du fort spare noen hundrelapper.

Gjør det selv da vel!

Du kan selvfølgelig gi sykkelen en god service på egen hånd, og er du usikker på framgangsmåten, kan disse videoene fra Dinside-arkivet være til hjelp:

SYKKELDEKK: Det er kjipt når dekket punkterer, men det skal ikke så veldig mye til for å fikse det. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
BREMS: Slik bytter du bremseklosser på sykkel med V-brems. Video: Per Ervland og Kristin Sørdal. Vis mer
GIR: Se hvordan du enkelt kan justere frontgir og bakgir på sykkelen! Video: Per Ervland og Kristin Sørdal. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer