Beskytt babyen mot sola:

Dette må du gjøre riktig

Særlig i varmen.

DETTE ER FARLIG: Tett, mørkt teppe uten lufting på sidene er farlig i varmen. Vognen skal heller ikke stå i direkte sollys når minsten hviler. Da blir det alt for varmt og barnet kan bli overopphetet. Illustrasjonsfoto: Øystein Bergrud Fossum
DETTE ER FARLIG: Tett, mørkt teppe uten lufting på sidene er farlig i varmen. Vognen skal heller ikke stå i direkte sollys når minsten hviler. Da blir det alt for varmt og barnet kan bli overopphetet. Illustrasjonsfoto: Øystein Bergrud Fossum Vis mer
Publisert

Endelig kom sommeren til landet etter den lange vinteren! Vi elsker å være ute året rundt, men det er ekstra behagelig å være ute uten tre lag klær. Men hva med de aller minste?

Flere små ligger gjemt i barnevogner tildekket av et stort teppe. Er det egentlig behagelig i sommervarmen? Blir det ikke forferdelig varmt under teppet? Dersom du ikke dekker vogna riktig, kan barnet bli overopphetet.

Lyst og naturlig

Kari Lise Eidjar har vært fastlege i 20 år og driver Legevakt Vest i Oslo. Hun gir gode råd i sommervarmen.

- Det er helt avhengig av hvilket materiale teppet er i. Det må være et lyst teppe i et naturlig materiale som puster. De hullete, lyse helseteppene er avkjølende når det er behov for det. Det viktigste er å sørge for åpning på sidene, sier hun til DinSide Dagbladet.

Hun understreker at barna ikke trenger mer klær enn vi voksne.

- Babyer har store hoder i forhold til resten av kroppen. Det betyr at riktig lue er veldig viktig. Når temperaturen er under 20 grader, kan de ha på en tynn, tynn lue. Veldig mange foreldre kler på barna for mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.