Pils i parken:

Dette må du se langt etter

Det blir ikke lov å drikke øl i parken uten å risikere bøter.

BLIR IKKE LOV: Forslaget om å tillate parkpils ble stemt ned i Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB
BLIR IKKE LOV: Forslaget om å tillate parkpils ble stemt ned i Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Det blir ikke tillatt å drikke øl i parken med loven i hånd.

Venstres forslag om å la det være opp til kommunene å avgjøre om folk kan drikke alkohol på offentlig sted uten bevilling, fikk ikke flertall i Stortinget.

Utfallet ble som ventet, i og med at forslaget på forhånd bare hadde fått støtte fra Høyre og Frp.

- Skuffende og autoritært

Det var Unge Venstre-leder Ane Breivik som fremmet forslaget da hun satt som vara på Stortinget i vinter. Hun mener dagens totalforbud er lite forutsigbart fordi det praktiseres forskjellig ulike steder i landet.

I Oslo og Trondheim - og flere andre byer - er forbudet mer eller mindre en sovende lov. Flere politidistrikt har også gått ut og sagt at de ikke prioriterer å følge opp forbudet.

- Håndhevingen av forbudet er i seg selv problematisk, fordi det er et sovende forbud. Politiet velger selv om de vil håndheve det eller ikke. Jeg har drukket masse pils i parken og aldri blitt bøtelagt. Forslaget går jo ut på å slutte å forby noe som er helt vanlig, sier Breivik til Dagbladet.

Breivik kaller det «skuffende og autoritært» at stortingsflertallet ikke lyttet til forslaget. For en del byfolk er parkene mange menneskers hager, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer