Dette må du vite før du kjøper elektrisk sparkesykkel

Alt om kjøreregler, fordeler og ulemper ved en elektrisk sparkesykkel.

KJØPE ELEKTRISK SPARKESYKKEL? Her er 11 ting du bør tenke på, før du kjøper elektrisk sparkesykkel. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
KJØPE ELEKTRISK SPARKESYKKEL? Her er 11 ting du bør tenke på, før du kjøper elektrisk sparkesykkel. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elektriske sparkesykler er i vinden om dagen, og har du ikke nesten blitt påkjørt av en, så eier du kanskje allerede en eller du har testet ut en av utleie-sparkesyklene i norske eller europeiske storbyer.

Men om du vurderer å gå til anskaffelse av en elektrisk sparkesykkel, eller du allerede har kjøpt en, er det noen viktige ting du bør vite. Er det andre ting du mener folk bør være oppmerksomme på, kan du dele dette i debatten nedenfor.

Dinside har testet to sparkesykler som selges i Norge: E-twow Booster V mot Ewheels E2S, som koster henholdsvis 11.000 og 5.000 kroner. Som du kan lese i testen, er prisforskjellen større en de praktiske egenskapene ved sparkesyklene.

#1: Er du gammel nok?

Selv om det er en aldersgrense på utleie-sparkesyklene, er det ikke egentlig en aldersgrense for å kjøre på elektriske sparkesykler i Norge. Opprinnelig var det 16-årsgrense, men aldersgrensen ble fjernet da denne typen kjøretøy ble omdefinert fra «motorredskap» til «sykkel» 10. april 2018.

Dermed er det fritt fram for alle i alle aldre å kjøpe eller kjøre elektrisk sparkesykkel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer