Coronavaksine Norge

Dette må du vite om coronavaksinen

Når kommer den, skal barn vaksineres og hvem vil bli tilbudt vaksine først? Her får du svarene, og siste nytt om coronavaksinen.

CORONAVAKSINE: Har du spørsmål knyttet til coronavaksinen? Her finner du svar på det praktiske rundt vaksinen. Foto: NTB/Shutterstock
CORONAVAKSINE: Har du spørsmål knyttet til coronavaksinen? Her finner du svar på det praktiske rundt vaksinen. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Ni måneder etter at coronapandemien slo inn over Norge for fullt, er de første vaksinene om ikke lenge på vei til befolkningen.

Her kan du lese mer om det du måtte lure på omkring coronavaksinen.

Hvilke vaksiner kommer til Norge?

På bakgrunn av godkjenning fra det europeiske legemiddelkontoret (EMA), vil godkjenningen vedtas av EU-kommisjonen - og også gjelde i Norge.

Foreløpig er ingen coronavaksiner godkjent av legemiddelmyndighetene i EU, men EMA har mottatt søknad om såkalt betinget godkjenning for koronavaksinen fra BioNTech og Pfizer, ifølge Legemiddelverket.

Det er altså denne vaksinen som i første omgang kan komme til Norge.

Når vil vaksineringen mot corona begynne?

Ifølge Helsenorge forventer man å tilby vaksinasjon til prioriterte grupper i januar 2021, dersom de mest optimistiske anslagene slår til.

Dersom flere vaksinekandidater som er under utvikling godkjennes, er det gode muligheter for at alle i risikogruppene er vaksinert i løpet av første kvartal eller halvår 2021, skriver de videre.

Hvem bør få coronavaksine?

Folkehelseinstituttet (FHI) har gjort en vurdering av hvem som bør vaksineres mot covid-19.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer