Siste liten-julegaver

Dette rives vekk på julaften

Har du ikke rukket å handle julegaver ennå? Frykt ikke, vi har en oversikt over julegavene du får tak i helt fram til julemiddagen.

I SISTE LITEN-GAVE: Butikkene er stengt, men du har fortsatt en mulighet til å handle inn det siste til jula. Foto: NTB
I SISTE LITEN-GAVE: Butikkene er stengt, men du har fortsatt en mulighet til å handle inn det siste til jula. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I jakten på den perfekte i siste liten-julegaven, kan bensinstasjonene faktisk vise seg å være redningen for dem som ennå ikke har kjøpt inn alt de hadde tenkt.

Vi spurt Shell og Circle K om hvilke produkter som flyr ut av hyllene på den store dagen, samt tips til i siste liten-julegaver.

Mange vil ha dette

Kommunikasjonssjefen i Shell, Lillian Aasheim, forteller at folk gjerne kjøper ting som de tar med seg på julebesøk. Eksempler på dette er blomster og konfekt.

- Vi selger også litt mer mat siden mange er på farten hit og dit og trenger en ekstra matbit, så dette er en av våre beste omsetningsdager, avslører Aasheim overfor DinSide.

For dem som ønsker å gi en praktisk gave, anbefaler kommunikasjonssjefen å satse på Shells egne bilvask - Norgesvask.

- Vi ser at mange vil ha ren bil og kjøper Norgesvask. Det kommer også et oppsving på salg av kaffeavtaler, forteller hun.

Aasheim kommer også med tips til julegaver som kan kjøpes på Shell.

- Man kan kjøpe digital kaffeavtale som et gavekort, eller slå på stortromma og kjøpe et hefte med fem bilvask, eller et abonnement.

- En sterk økning

Ansvarlig for innsikt og analyse i Circle K Norge, Jeanette Amara, røper at ferske boller er den ubestridte kongen av salg på julaften, etterfulgt av wienerpølse.

- Mens vi andre dager i året selger mye ostepølse med bacon, ser vi at kundene våre på lille julaften og julaften velger wienerpølsa som en ventepølse før de store måltidene med ribbe og pinnekjøtt som vi gjerne nyter hjemme i jula, forteller Amara til DinSide.

På lik linje med Shell, merker også Circle K at mange er innom for å vaske bilen ren til jul.

De siste dagene før jul ser bensinstasjonen en sterk økning i salget av Koppen, som ifølge Amara er det fjerde meste solgte produktet hos Circle K - både lille julaften og julaften.

- I år blir vi kanskje ekstra viktige for dem som har glemt å kjøpe en julegave, siden julaften havner på en søndag når butikkene har stengt, forteller hun.

Dette får du ferdig innpakket

Koppen har i flere år vært en populær siste liten-julegave.

- Derfor tilrettelegger vi, og på mange stasjoner vil du i år finne koppen ferdig innpakket i julepapir. Vi ønsker å gjøre dagen litt enklere for stressede julegave-shoppere, forteller Amara.

Og for de som ønsker en ekstra praktisk gave, kan vindusspylervæske være et uventet, men nyttig valg.

- I fjor havnet dette produktet på 5. plass over de mest solgte produktene hos Circle K på lille julaften og julaften.

Så uansett om du trenger en siste liten-gave til verten eller bare en rask nødvendighet, har bensinstasjonene deg dekket i siste liten-jakten på den perfekte julegaven.