Velg riktig sykkel

Dette skal du se etter når du kjøper sykkel

Ikke betal for noe du ikke trenger.

ULIK BRUK: Skal du sykle i marka, eller bare en tur i byen? Eller kanskje i lange, raske strekk på en landevei? Sjekk hjul og ramme før du bestemmer deg for hvilken sykkel som passer deg best. Foto: Tore Neset
ULIK BRUK: Skal du sykle i marka, eller bare en tur i byen? Eller kanskje i lange, raske strekk på en landevei? Sjekk hjul og ramme før du bestemmer deg for hvilken sykkel som passer deg best. Foto: Tore Neset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vårsesongen nærmer seg med stormskritt. Og selv om mange nå har begynt å sykle også om vinteren, er det ikke tvil om at de aller fleste av oss venter med å ta ut doningen eller kjøpe ny til bakken er bar.

Har du sykkel fra før, bør du nå begynne å ta vårpussen.

Men kanskje ønsker du deg en ny sykkel? Om budsjettet er litt stramt, kan du jo først sjekke tilbudet av brukte sykler.

Marka eller asfalt?

Selv skal vii skal innrømme at det er med sykler som med biler: Vi lar ikke alltid fornuften råde.

Men det er nok ikke så smart å løpe til sportsbutikken og forelske seg i en av de smekre, blanke doningene som står der på rekke og rad, for deretter å åpne lommeboka på vidt gap.

Det mest vettuge er å tenke på hva du skal bruke sykkelen til.

Treningsturer i marka, på landeveien, eller begge deler? Trenger du bare sykkelen til å komme deg fram og tilbake til jobben og kanskje ta en tur til byen i ny og ne?

De finnes hovedsakelig tre typer sykler: Racer, terreng og hybrid. De to første brukes henholdsvis til rask kjøring på landeveien og tøff kjøring i røft terreng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer