Dette skjer ved kullosforgiftning

Den mye omtalte grottefesten i Oslo førte til at et titalls festdeltakere ble kullosforgiftet. Hvert år blir en rekke nordmenn forgiftet på tilsvarende måte i alt fra campingvogner og båter til telt. Les mer om hvorfor det skjer.

KULLOS: Hva er kullosforgiftning, og hvor farlig er det? Svarene får du i denne videoen. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

I helga ble det arrangert fest i et gammelt bomberom i Oslo, der svært mange av festdeltakerne endte opp på sykehus.

To dieselaggregat som skulle produsere strøm til festens musikkanlegg førte til at en rekke av ungdommene til stede ble kullosforgiftet, hvorav fem skal ha blitt alvorlig skadd, ifølge Dagbladet.

Giftinformasjonen advarer kraftig mot å ta inn aggregater og gassapparater i lukkede rom - som hvert år fører til at en rekke nordmenn blir innlagt på sykehus. Ofte skjer dette i forbindelse med camping- eller båtliv.

Stor risiko

- Det store risikomomentet er at folk tar inn gassapparater og aggregater i lukkede rom, noe som har ført til både dødsfall og alvorlige forgiftninger, fortalte Mari Tosterud i Giftinformasjonen til Dinside tidligere i sommer.

Ifølge Oslo universitetssykehus og Giftinformasjonen ser de årlig alvorlige skader og dødsfall hvor det viser seg at årsaken til ulykken er indre kvelning på grunn av kullosforgiftning og oksygenmangel.

- Felles for dødsfallene er uaktsom feilbruk av aggregater og gassdrevne apparater i dårlig ventilerte rom, skriver de i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer