Båttyveri

Dette stjeler de

15 prosent av norske båteiere har opplevd tyverier av eller fra båtene sine.

TYVERI: Mange kjøpte båt under coronapandemien, og dermed fikk mange et ublidt møte med tyver. Foto: Heiko Junge/NTB
TYVERI: Mange kjøpte båt under coronapandemien, og dermed fikk mange et ublidt møte med tyver. Foto: Heiko Junge/NTB Vis mer
Publisert

Det går fram i en undersøkelse Norstat har gjort for Frende Forsikring.

Pandemibåter

- Det er et høyt tall. Ifølge Norboat, båtbransjeforbundet i Norge, er det nesten en million fritidsbåter i Norge. Det betyr at tyveri har rammet 150 000 båter og eierne deres, sier selskapets fagsjef for båt, Edmond Wold Gaulen i en pressemelding.

Ifølge tall fra Finans Norge kostet tyveri fra båter 70 millioner kroner i 2020 og 55 millioner i 2021.

Gaulen peker på at mange kjøpte båt da pandemien brøt ut, og dermed fikk et ublidt møte med tyvene. Han mener nedgangen viser at folk lærte fra året før, og sikret tingene sine bedre.

Han anbefaler alle å ta med løsøre fra båten, selv om man bare skal forlate den en kort periode. Du bør også ta med små påhengsmotorer, samt bensintanken. Større motorer bør du låse med spesiallås.

Han anbefaler også å skaffe sporingsutstyr.

Ikke til hinder

Også politiet ber folk sikre båtene sine skikkelig.

At gjenstander og motorer er store og tunge, er ikke til hinder for uvedkommende som vil forsyne seg, da tidligere erfaringer tilsier at tyver henter stort og tungt tyvgods med bil, påpekte Julie Krystad da DinSide skrev om tyverier i forbindelse med sjøsetting av båter tidligere i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.