Levere til Fretex:

Dette vil de ikke ha

Ikke alt går i Fretex-containeren.

INNSAMLING: Fretex er kjent for gjenbruk, men de vil ikke ha alt. Foto: Fretex
INNSAMLING: Fretex er kjent for gjenbruk, men de vil ikke ha alt. Foto: Fretex Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har klær og tekstiler som man har sluttet å bruke. I stedet for å kaste dem, kan det være en fin løsning å levere dem inn, for eksempel hos Fretex.

Men det er ikke alt av tekstiler de ønsker å ta imot.

Må være i orden

Mange husker nok at Fretex tidligere åpnet for å ta imot ødelagte tekstiler. Det er nemlig et tilbakelagt kapittel, opplyses det i en pressemelding.

Problemet er - ifølge Fretex - at det ikke finnes gode nok løsninger for forsvarlig håndtering av mengden tekstilavfall til gjenvinning. Håndtering av tekstilavfall er et stort problem for tekstilbransjen, myndigheter og andre aktører. Det finnes ikke gjenvinningsløsninger som er dimensjonert for mengden av avfallet. På dette området er det behov for forskning og utvikling av sorterings- og materialgjenvinningsteknologi.

- Kommunene har ulike løsninger for tekstilavfallet, så her må du sjekke hva som gjelder der du bor, sier Kristin Hareide i Fretex i pressemeldingen.

- Neste gang du skal rydde i skapet, så gi alle hele og rene plagg til gjenbruk. Selv om du kan tenke at plagget er gått av mote eller ikke vil bli brukt av andre, så har Fretex mange kunder og mottakere som kan tenke seg akkurat det plagget, oppfordrer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer